用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 盡填與進取
樓主: YmOra
go

盡填與進取  

請問灣仔區band1女,填哂本區和他區band1後,應填邊間band2做底線?
Many Thx

al5135 發表於 21-4-16 17:39
請問灣仔區band1女,填哂本區和他區band1後,應填邊間band2做底線?
Many Thx

保險線 他區B2 / 何東 / 佛教黃鳳翎

hkpapa852 發表於 21-4-16 09:27
其實6/7日前係另一個帖已討論個呢個故事啦
https://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=redirect&goto=find ...

咁邪惡(emoji)

我就係俾佢依個post攪到好亂

俾學校話我係1C,真係好頭痛,都唔知當自己係B1定B2好(emoji)

hkpapa852 發表於 21-4-16 09:27
其實6/7日前係另一個帖已討論個呢個故事啦
https://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=redirect&goto=find ...

咁詭異,動機會是什麼(emoji)
想別人行保守,以減低競爭、提高水尾學位落入自己手中的機會嗎

mrwong39 發表於 21-4-16 20:00
俾學校話我係1C,真係好頭痛,都唔知當自己係B1定B2好(emoji)

見完老師,話我小朋友唔係邊緣人,可以照填B1中學

而幫我地個老師,過去5-6年都會幫B1生執志願,都俾左好多有用意見我地

其實每年大抽獎都有一大堆帶風向填表post , 大家要保持理性,自我思考,不要盲目跟從

crm1chm 發表於 21-4-17 16:29
其實每年大抽獎都有一大堆帶風向填表post , 大家要保持理性,自我思考,不要盲目跟從
...

EK看到的分享多是真說話。但風險承受能力,正如去買投資產品,每個人因為本身的性格,會有很大不同。

NT8, band 1, 盡填即係⋯⋯?即係 band 1 至 band 3 填盡 30間?
定係 填曬 6間 band 1 加3、4 間 band 2?
Thanks 😊

smalljenjen 發表於 21-4-18 23:43
NT8, band 1, 盡填即係⋯⋯?即係 band 1 至 band 3 填盡 30間?
定係 填曬 6間 band 1 加3、4 間 band 2?
...

盡排本區/他區B1/英中 之後排B2校

請問如何得知KL3夠曬B1位?
唔該