用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 基崇call waiting未?
樓主: zpo
go

基崇call waiting未?  

有冇人尼两日收到電話呀

好似這幾天靜晒落嚟

可能已派晒所有位

回覆 nikeshoeshk2001 的帖子

打電話問過學校又話4月30前都會通知 可能官方回應下 請有經驗人士分析下 現在仲有人會唔讀嗎

回覆樓主:

唔出奇
可能有更好的直資call waiting

其實唔係要抽飛的會早在12/4或之前已抽走,唔係走一件保一件的玩法,直至收齊學生?不太理解

nikeshoeshk2001 發表於 21-4-15 20:34
其實唔係要抽飛的會早在12/4或之前已抽走,唔係走一件保一件的玩法,直至收齊學生?不太理解
...

12/4 號甲同學抽走 A 校要自行,A 校會 call B 同學,B 同學接受,考慮一兩日,放棄 B 校去註冊 A 校。B 校再 call C 同學,考慮一兩日,C 同學放棄 C 校註冊 B 校…………如此類推,加上有人決定提早移民/讀國際學校等原因,放棄 offer,所以 musical chair 仲未完。就算 30/4 前冇電話,只係 musical chair 暫停一陣,七月放榜後又嚟過,所以機會一定仲有嘅

我今日聽到有家長打去問過,話收滿晒,唔知真定假

唔怪得這幾天沒有人再收到call啦,原來已收(emoji)️晒

真的嗎?若果有基崇老師看到,是否可以update 下比我們家長知? Thanks in advance!

想問問如果已交資料表比另一直資, 如果在派位前真係收到其他直資學校通知收小朋友, 而又攞唔返資料表咁點算?

回覆樓主

請問本週有冇家長收到waiting call ?

28號打過電話去學校 無下文 其實好想知有几多后補 小學下月有考試不知叩門會否要睇