用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 deleted
樓主: chantelle321
go

deleted  

melodytsui89 發表於 21-6-17 17:18
回覆 Chanyeeson 的帖子

學校只比一個日期和時間咋. 我話OK. 今日問明日......真係................. ...

咁急,呵呵。趕招生

melodytsui89 發表於 21-6-17 17:18
回覆 Chanyeeson 的帖子

學校只比一個日期和時間咋. 我話OK. 今日問明日......真係................. ...

我見4點尾個轉

回覆 billbunowen 的帖子

我都係呀, 你的小朋友也是小組面見嗎?請問家長問卷是否跟上次一樣呢? 我都唔知上次填錯了什麼, 暈......

melodytsui89 發表於 21-6-17 17:20

我都係呀, 你的小朋友也是小組面見嗎?請問家長問卷是否跟上次一樣呢? 我都唔知上 ...

我都唔知今次問卷係點(emoji)(emoji)

我都係17号上午收call, 1In waiting, 有去復活賽後 waiting, 有寫信、有update status, 已放位、因大抽獎有第一志願、哈!

回覆 H.So 的帖子

恭喜呀!請問第一志願係邊間?純屬好奇,不方便可不告知。

回覆 Mmxsrus 的帖子

將軍澳天主教小學,仔同家人都好鐘意、又係附近!原先是心儀福小的!

你哋就好,我不斷寄信但少少消息都無,offer固然無,連復活賽都無,真係好累

回覆 wingaman 的帖子

千祈唔好吨唸,未有學位前我心情都和你一樣、每天只有等待消息,但當你有的時候我都無特別感覺因等得太久吧、五月巳有真道offer, 因已舉行大抽獎註唔到冊、点知又中左; 感覺是最好的安排! 終於可以停😑,所以你都無須想太多、總有一間會適合你的!

回覆 wingaman 的帖子

我都一樣, 寫咗幾次信冇復活賽完全冇消息.

回覆 ykn1107 的帖子

聽人講往往命運都是早有安排、隨緣!

福小我本人去左4次,1次參觀校舍,3次同小朋友去interview。。一直等呀等,直至早兩日收call,但唔係比offer, 係叫我地去多次interview。。。雖則曾經好心儀,但去到呢一刻,唔想再去了。

回覆 kikibebe 的帖子

吓,咁你係入左2nd In 後waiting 嗎?点解又call你再見嘅?真係幾煩!我上次去完復活賽都覺得累、見完又
見、唉!

我好懷疑福小對待家長同小朋友嘅誠意,一次次叫小朋友in到底係為咗乜嘢,係我都唔去啦!好攰~

H.So 發表於 21-6-19 21:10

吓,咁你係入左2nd In 後waiting 嗎?点解又call你再見嘅?真係幾煩!我上次去完復 ...
我first in係waiting,入唔到2nd in, 跟住去復活賽1st in, 再跟住2nd in。。。早兩日又再call interview。。in完又未必有offer

xubin2008 發表於 21-6-19 21:22

我好懷疑福小對待家長同小朋友嘅誠意,一次次叫小朋友in到底係為咗乜嘢,係我都唔去 ...
其實我都唔係好明,莫非真係要搵啲非君不嫁嘅家長?我本來都好心儀呢間小學。。但真係無辦法,唔變心都唔得,可能我唔夠耐力la

我首輪2nd waiting後段又唔見佢call我嘅

我覺得搞到我哋家不知所措,一次又一次in,為咗乜嘢?唉,算啦!祝你嘅小朋友小一順利,開開心心開始新階段~

其實唔少學校都要in三輪先會出收生名單,現在再call interview 就好似叩門後有得再interview一樣! 學校收生嚴格亦係好事啊! 正面啲去諗,其實呢個係機會黎架! 心儀福附就繼續努力in 埋佢啦,唔好放棄呀! 之後就平常心等結果,一切隨緣~

好明白你感受、似由熱戀應缵得淡如水、令人好疲累!到你入到又擔心跟唔上啫、好谷!

kikibebe    發表於 21-6-19 23:54