用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 學之園PN interview second in result
樓主: wong_keikei
go

學之園PN interview second in result   [複製鏈接]

吹水媽媽 發表於 21-3-19 13:40
昇御海逸呀

Lv校siblings好大可能直入

HL second in

凱帆second in

受到警告
提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

受到警告

面包超人360 發表於 21-3-19 14:55
Lv校siblings好大可能直入

多謝你的鼓勵,承你貴言啦(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

弱弱一問,點解LV 校較大機會直入?曾經試過?

無2nd in 唔好灰心...爬文見上年有人話好表現會直入,marginal case先要2nd in

蔚藍睛空 發表於 21-3-19 15:57
無2nd in 唔好灰心...爬文見上年有人話好表現會直入,marginal case先要2nd in

直入機會只有數位
上年拍片更加係 入得sec in 絕非marginal case

CXW 發表於 21-3-19 10:51
現讀生siblings 冇2nd in 應該係直入

我也有朋友case , 有兄姊 無offer .....
近幾年有兄姊都要second in

收到個信封。大家一齊估下(emoji)面係咩?好想知考咩....☺️

面包超人360 發表於 21-3-19 15:59
直入機會只有數位
上年拍片更加係 入得sec in 絕非marginal case

係lorr,哂咁多人力物力,又要去拎物資先second in , marginal 既唔會搞咁多野

唔會係marginal 啦⋯我都無得2 in啊⋯⋯
但積極心態都會4月17上網望一望大家加油

我以為個仔表現得幾好㗎, 點知連second in機會都冇.....

醒目開學勳章 王國長老

版主通知

全面禁止開立/邀請/宣傳任何親子王國以外之通訊群組.

鑑於近期不斷有用戶開立親子王國及教育王國以外之通訊群組,並在版面邀請其他國民加入,過往管理團隊只會在版面作出溫馨提示,但情況一直未有改善,更有不法份子通過站外群組進行宣傳活動及滋擾國民。為保障國民安全及個人資料免被外洩,由即日起,全面禁止開立/邀請/宣傳任何親子王國以外之通訊群組,一經發現,有關帖子將會移除或屏蔽,屢次或嚴重違規者,將可被警告或禁言。

再次提醒各位國民,在參與討論時,請勿隨便透露自己的個人或通訊資料,更應避免在版面公開自己的真實姓名、電郵地址或聯絡電話,以免受到不必要的滋擾。謝謝!

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

ribenaberry 發表於 21-3-19 11:32
Got the PN second interview email. Need to go to the school to collect a pack. Applied for Hampton L ...
係咪唔係每間分校都有material pack?

吹水媽媽 發表於 21-3-19 13:40
昇御海逸呀
應該冇問題啦!紅磡校甚至N 無都有機會直入 ,何況你係siblings, 對小朋友要有信心,加油

CXW 發表於 21-3-19 20:14
應該冇問題啦!紅磡校甚至N 無都有機會直入 ,何況你係siblings, 對小朋友要有信心,加油 ...

請問多唔多N無直入例子?謝謝

amigocheer 發表於 21-3-19 13:51
Congratulations! May you share what you have included in the video?

Quite diversify actually...self intro first, then singing, story telling, leisure activities as well as his self-discipline training etc. The main idea is to show his strengths and characteristics :)

amigocheer 發表於 21-3-19 19:28
係咪唔係每間分校都有material pack?
上年 zoom 2nd in 無material pack !今年唔知會點考!
‹ 上一主題|下一主題