用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 冒認 Cardiff Sixth Form College 電郵
go

[英國] 冒認 Cardiff Sixth Form College 電郵 [複製鏈接]

騙徒手法, 層出不窮, 大家留意, 小心

睇到陳XX FB, 第一次聽及見會咁樣騙家長錢!!!!

https://www.facebook.com/ukchitchat/photos/a.1162217273800811/4154325494589959/
冒認Cardiff Sixth Form College嘅電郵
   0    0    0    0

其實假冒郵件佢點知你甘岩有申請果間學校?

yuyueng 發表於 21-3-18 15:14
其實假冒郵件佢點知你甘岩有申請果間學校?

申請應該得學校/agent知 耐人尋味

王家爸爸    發表於 21-3-29 11:21

回覆樓主:

網址15/3(一)註冊 當日即用
比官網多1個s 網頁係無內容

https://who.is/whois/ccoesx.com

Important Dates

Expires On

Registered On

咁奇怪!一定不是學校吧真係樹大招風

Poyau 發表於 21-3-18 15:41
申請應該得學校/agent知 耐人尋味

Agent 或者學校資料比人盜用左?如果比人呃1term既學費都幾金窩。

但佢連學生個名都知!真係唔止係隨便send 試下 only!

聽過買樓有人假扮律師叫人轉錢,想唔到而家連學校都做埋?!

不過好彩封 email 唔夠專業,唔似真

有小朋友嘅名,真係有可能會交錢。agent 同學校要認真睇吓邊度出事。

我係英國既手機,不停有人短訊叫你去領取退款,又有人打嚟話賠 insurance 俾你!真係乜都有!要特別小心!
‹ 上一主題|下一主題