用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 港同vs 聖心backup等抽奬如何選擇
樓主: pocky31
go

港同vs 聖心backup等抽奬如何選擇 [複製鏈接]

aprilgaomao 發表於 21-3-18 01:07
如果我大抽獎落空,一定會再搏叩門

祝福大家心想事成 唔駛叩門

renaya 發表於 21-3-18 13:36
認同,既然都豁出去搏大抽獎,萬一抽唔到心頭好就叩門,作最後嘅嘗試!加油
...

(emoji)(emoji)加油(emoji)(emoji)

pocky31 發表於 21-3-17 00:08
想請教~~~

本身有聖心私backup,想抽MCS(沒有細妹)

照抽獎,backup的聖心私也是很好的學校,放棄港同讀聖私不算是大損失,仲有個抽獎機會入MCS。
如果你喜歡港同的教學模式,便不需再諗抽唔抽MCS,與港同比MCS也是傳統學習。
你要諗既唔係抽中MCS機會有多高,而係想要傳統定新派

問自己,萬一抽不到mcs 而讀聖私會唔會後悔

可以咁講,要考慮即係你唔係港同忠實fans,要認真諗吓港同適唔適合自己同女女

老公心態通常都係唔想煩...... 所以你要諗清楚,你係 BUY 港同,定係唔想煩?

既然已有好學校backup,不如你諗清楚邊類學校適合女女,傳統 vs 新派

港小係一間好難得的學校,我小朋友教港小失敗,到升中考入港同,港小上的同學 average 不會輸蝕給外來生。開開心心學習一樣可以好叻(外國都是如此)。真係唔明點解咁多家長想小朋友辛苦地學習。
‹ 上一主題|下一主題