用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際學校 ESF RC Y4插班考試
樓主: Unocole
go

[小學] ESF RC Y4插班考試

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
dec2009 發表於 21-5-1 15:51
排左幾年都仲有40-50,真係好多人等
我catchment 係 Kowloon Junior School, 我最近問過新application 大 ...

請問小朋友係邊年出生?

我都係等緊kjs, 2013年出生

發表於 4 天前 |顯示全部帖子
我地上個月都係in插班RC year 4 喎。Pass左written test, 黎緊要second in 了。

kgm 發表於 21-5-1 15:57
原來九龍區都咁多waiting, 可能真係港島區比較多位d。我自己最近apply AIS / ICS,AIS已經可以安排下星期i ...

AIS 好快喎,祝你順利

anegoangie 發表於 21-5-1 17:09
請問小朋友係邊年出生?

我都係等緊kjs, 2013年出生

我最近問 21/22 year 4 插班,新 application 等大約70個

如果你早幾年報kjs ,就唔會排咁耐

dec2009 發表於 21-5-3 17:34
AIS 好快喎,祝你順利

多謝!唔抱太大期望,但有得interview 已經好好,至少知道小朋友去到咩程度。當年on居居乜都唔識就交錢報SJS, 冇諗過小朋友等到可以報中學都冇聲氣

發表於 前天 09:58 |顯示全部帖子
dec2009 發表於 21-5-3 17:39
我最近問 21/22 year 4 插班,新 application 等大約70個

如果你早幾年報kjs ,就唔會排咁耐

我地報左DC
可能真係因為地點問題
Year 3 已經好快收左
Year 5都有20 waitlist 左右
學校話已經有8個將會唔讀

發表於 前天 10:59 |顯示全部帖子
回覆 iluvpug 的帖子

變成有sibling 可以排先。
~easybring~
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊