用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 spcs interview 收信
樓主: lik123
go

spcs interview 收信  

應該全見啦。同學仔級50都收到面試邀請。

Lsfjoey 發表於 21-3-9 17:35
回覆 Spiderphant 的帖子

我開頭交表時佢話可以全部見, 尋日打去問佢話睇埋BOOK REPORT, 會揀人見 ...

係囉,我又係琴日打去佢又係咁答我喎!

我交表時,職員話全in

回覆樓主:

你哋覺得嗰四本書帶kindle得唔得?? 定係一定要實體書 !?

rabbit.melody 發表於 21-3-9 21:44
你哋覺得嗰四本書帶kindle得唔得?? 定係一定要實體書 !?

我其中一本kindle,我覺得冇所謂。

cmcchow 發表於 21-3-9 19:43
我交表時,職員話全in

會不會學校改了?

之前打算全部in,現在改了,要揀人in?

回覆 missmasl 的帖子

Yes, PM lot, submit application on last 2 days 7/1 morning, got letter yesterday.

rabbit.melody 發表於 21-3-9 21:44

Book report 手寫定print 好?

回覆 lililibb 的帖子

我星期一早上打去問過係咪全IN, 聽電話識員話唔係, book report 果一輪係全部學生都要交, 我問佢今次係咪當2ND IN, 佢又無答實

boboapril 發表於 21-3-10 08:14
Book report 手寫定print 好?
之前submit上e portfolios 已經打好!個人覺得沒必要手抄多次,印象中面試時應該沒有叫同學交多次reports,考官會係e portfolio 望住reports問相關問題

請問家長要唔要一齊見? 定分開見? 學生要用哪種語言作答中/英/普??

Lsfjoey 發表於 21-3-10 09:18
請問家長要唔要一齊見? 定分開見? 學生要用哪種語言作答中/英/普??
今次1st in,只見學生,英粵都會用到。因為唔會用英文問中文閲讀報告問題的。2nd in要父母陪同出席,全英interview,一般沒有特別問題問家長,但見校長除外。

回覆 bettyay 的帖子

重有2ND IN? 咁幾時會知收唔收? 三月前定後?

bettyay 發表於 21-3-10 09:16
之前submit上e portfolios 已經打好!個人覺得沒必要手抄多次,印象中面試時應該沒有叫同學交多次reports, ...

Thanks! Good luck to us!

Lsfjoey 發表於 21-3-10 09:32

之前寫咗係3月31 日通知

3月31通知有冇2nd in ?  咁遲!

SuLuLu 發表於 21-3-10 09:38
3月31通知有冇2nd in ?  咁遲!

通知取錄呀。

上星期我補交成績表時,個STAFF 話不是ALL IN.. 不過如果級50都有就應該是ALL IN 啦。
我不去了,因為撞了其他的INTERVIEW.

ADD OIL and good luck.

Lsfjoey 發表於 21-3-10 09:32

23/3有2nd in名單,27/3 2nd in,如取錄31/3前有電話同郵遞通知。17/4註冊
其實報名時已通知晒所有有關升中面試及取録日子

回覆樓主:

我好 struggle 去唔去, 阿女內向,成績唔特別好,講嘢又唔叻, 收嘅機會真係好微。。。 諗緊去唔去,如果真係去,要 pick up 返四本書嘅內容, 放低咗咁耐,佢又金魚記憶,應該唔會點記得 ,下個星期仲要考呈分試