用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 有得揀...會揀網課還是實體課?
樓主: adagrape
go

有得揀...會揀網課還是實體課?

b3410 發表於 21-5-28 08:32
其實應該返校面授,多一些互動性的課堂。測考,溫習,留返屋企網上做。

hybrid模式最好

我今日先同老公講起,唔知阿女整個中學階段,仲有冇機會正常返全日上課?實在估計唔到未來環境會點,唯有自己適應和改變舊有模式,適者生存......

gigayan 發表於 21-5-30 22:57
我今日先同老公講起,唔知阿女整個中學階段,仲有冇機會正常返全日上課?實在估計唔到未來環境會點,唯有 ...
雖然唔想相信,不過真係有可能
最近又開始多人打疫苗,希望可以多些人打喇。

gigayan 發表於 21-5-30 22:57
我今日先同老公講起,唔知阿女整個中學階段,仲有冇機會正常返全日上課?實在估計唔到未來環境會點,唯有 ...

大女都現在S3 IS/Bio都未過劏任何野。 印象中自己初中已經劏過牛眼之類。

kirstyau 發表於 21-5-31 11:00
大女都現在S3 IS/Bio都未過劏任何野。  印象中自己初中已經劏過牛眼之類。
...

我女早兩日先係屋企大叫:我無得劏牛眼啦!

大女都現在S3 IS/Bio都未過劏任何野。  印象中自己初中已經劏過牛眼之類。
...

白老鼠都應該係中三劏?

mypineapple 發表於 21-5-31 15:47
白老鼠都應該係中三劏?

唔知呀! 總之咩血淋淋嘢都未見過

zoom好,可以省下搭車時間,老師在實體課時處理紀律問題的時間。初時,還有錄像看,想看幾次幾次,看懂爲止。

不過,同意只適合自律的小朋友。

簽名被屏蔽

...
咁我女好啲, 上年中二上學期停課前劏咗. 我女唔鍾意BIO, 冇得劏佢應該唔會覺得有咩損失.

mypineapple 發表於 21-5-31 15:47
白老鼠都應該係中三劏?
應該高中先有喎, 我讀文科, 讀書時冇劏過白老鼠.

opclk99 發表於 21-3-16 03:35
在下大女上年DSE考試只有二十分上下,(原先校內Mock預算22—24分)
老二中五今次考試大跌平均 ...

Zoom 網完全無用,上咗等於無上

補習中心又係網課,果個英文老師上堂時見得一兩個上即時取消,問佢點解講唔過人仲唔俾個仔上堂,總之我見成績就發癲

ceciwong2008 發表於 21-6-24 01:26
Zoom 網完全無用,上咗等於無上

補習中心又係網課,果個英文老師上堂時見得一兩個上即時取消,問佢點解講 ...

補習中心應該係預交咗學費,即時取消上堂好無理喎。

adagrape 發表於 21-3-5 22:28
大家好
我是兩個小孩的媽媽
一個小六一個中三
實體開住部機
但望住部手機