用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際學校 大埔English/ International Playgroup
go

[其他] 大埔English/ International Playgroup

大家好,
請問大家有沒有位於大埔區的英文/ international playgroup推介?(最好是在科學園附近)

哥哥將會就讀於國際學校,妹妹嚟緊一歲,之後應該可以跟着哥哥入同一間IS,而家想同佢報playgroup,。
想搵一啲playgroup係細個開始已經有一個好嘅英文環境俾妹妹。

Thanks in advance.

我都係住大埔,但真係大埔區搵唔到岩既英文playgroup因為最遲兩年後都移民,我好想要一星期返三日既英文playgroup比呀仔易適應,所以我都係比佢出九龍塘讀。 情願我交通上辛苦d,都唔想搵間語境唔好既。

Jackie110167 發表於 21-3-6 17:20
我都係住大埔,但真係大埔區搵唔到岩既英文playgroup因為最遲兩年後都移民,我好想要一星期返三日既英文pla ...

介唔介意分享一下你讀九龍塘邊間playgroup ?

可以揀NIS呀,揸車/的士10分鐘就到。

親友讀過NIS playgroup 幼稚園非常推介。

回覆 melobi12 的帖子

NIS個playgroup要差唔多足兩歲,我諗果時我都差唔多移民或者已經離開左香港,宜家我係搵6個月大會收既英文pLaygroup我本來都好心儀NIS,打左電話去問,佢真係唔收太細個,我只可以揀出九龍塘

1)去fb tai po mom出post問.

2) ICHK都有playgroup.

回覆 saijanjan 的帖子

ICHK個playgroup都唔收太細個架,都要起碼18個月大,我諗6-12個月真係要出九龍塘

Jackie110167 發表於 21-3-11 05:34
回覆 saijanjan 的帖子

ICHK個playgroup都唔收太細個架,都要起碼18個月大,我諗6-12個月真係要出九龍塘

或者咁講.. 其實IS冇諗過要小朋友咁細個上playgroup... 6個月大先啱啱坐到咋...

candyartong 發表於 21-3-4 17:03
大家好,
請問大家有沒有位於大埔區的英文/ international playgroup推介?(最好是在科學園附近)

You may try Zebedee. But actually, it is not suggested to go to PG if your kid is just 6-month-old...