用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 想了解PIPS (Kln) & Anfield playgroup
go

想了解PIPS (Kln) & Anfield playgroup [複製鏈接]

請問有用家可以分享這兩間學校的playgroup值得join嗎?主要要求老師caring、小朋友返得開心、良好英文語境。

順帶一問,PIPS pg可以直升PN, 但上K1都要interview對嗎?

We are targeting IS, thanks!
   0    0    0    0

回覆樓主:

Anfield pg 很好, 老師有耐性編排很有系統,仲有20min PTH, 英語語境好好,可直上N.

964000 發表於 21-3-3 16:33
Anfield pg 很好, 老師有耐性編排很有系統,仲有20min PTH, 英語語境好好,可直上N.

...

謝謝你回覆!請問每班有幾多位老師和大約有幾多位學生呢?

alittlebitbit 發表於 21-3-3 17:56
謝謝你回覆!請問每班有幾多位老師和大約有幾多位學生呢?

Whampoa anfield Playgroup 1:6-8, 一位老師
要大人陪

而家上緊 PIPS weekdays playgroup, 有8個BB, 老師係英國人, 上堂模式似英國嘅學前班,算structured。
一開始有15分鐘free play, 之後circle time 再出去outdoor 玩,玩完去洗手再排隊返入課室做勞作同story time,再circle time 唱歌就完成。

PIPS係non selective只要排到你有位就有N班讀唔使interview

我地係打算入is
‹ 上一主題|下一主題