用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 三月中如何從英國返香港
樓主: DKmum
go

[英國] 三月中如何從英國返香港   [複製鏈接]

DKmum 發表於 21-4-25 17:40
好開心同大家分享, 我女終於安全返咗屋企啦!經過21日杜拜+21日香港隔離後終於安全回家了!路程雖然長及轉 ...

呢個時侯就覺得夠十八歲真好,多啲選擇

好開心同大家分享, 我女終於安全返咗屋企啦!經過21日杜拜+21日香港隔離後終於安全回家了!路程雖然長及轉 ...

恭喜哂女女終於平安回家(emoji)(emoji)真係安落哂,去食餐好嘅慶祝一下(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)
BOOBOO

恭喜平安健康到家便可  !

醒目開學勳章

安樂晒! 阿女上了人生保貴的一課, 日後面對逆境一定手到拿來!

恭喜你一家團聚!

終於平安返到屋企要食多啲住家飯

恭喜平安返到屋企。

我女昨日都返到香港,隔離21日就可以返屋企。從未試過返屋企咁艱難.....

希望5月中放寬英國入境規定,大家仔女都可盡快回家。

醒目開學勳章

YuYuMother 發表於 21-4-30 07:33
恭喜平安返到屋企。

我女昨日都返到香港,隔離21日就可以返屋企。從未試過返屋企咁艱難.....: ...

返到香港就安樂晒, 祝你女兒之後的檢測都順利通過! 請問經哪兒回港?是否曼谷?

3b 發表於 21-4-30 13:12

返到香港就安樂晒, 祝你女兒之後的檢測都順利通過! 請問經哪兒 ...

對,經曼谷,數夠離開英國21日就可以返香港。

經曼谷係其中一個選擇,隔離時酒店會做兩次檢測,亦唔可以出房或叫外賣。之後自由活動有出外,多數留酒店休息少周圍去,但起碼可以自由出入,心境都唔同。只係中途香港收緊熔斷機制,擔心回港航班有變數,幸好最後順利返到香港,感恩。

不過最近好多國家多左變種case,經其他地方返風險相對高左。希望政府快啲公佈英國航班回港安排啦。

醒目開學勳章

YuYuMother 發表於 21-4-30 13:50
對,經曼谷,數夠離開英國21日就可以返香港。

經曼谷係其中一個選擇,隔離時酒店會做兩次檢測,亦 ...

泰國染疫數字直線向上, 真係令人擔心, 好彩你個女已經安全回港, 作為家長每日擔驚受怕, 真係白頭髮都多幾條 ! 希望這兩天的社區變種病毒, 不會影響5月放寬直航!

YuYuMother    發表於 21-4-30 20:36

YuYuMother 發表於 21-4-30 07:33
恭喜平安返到屋企。

我女昨日都返到香港,隔離21日就可以返屋企。從未試過返屋企咁艱難.....: ...

阿女終於返到香港祝佢繼續順順利利

YuYuMother    發表於 21-4-30 20:37
‹ 上一主題|下一主題