用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際學校 FIS YR7
go

[中學] FIS YR7 [複製鏈接]

請問係咪要interview parent ?
   0    0    0    0

要,先in 小朋友再同家長傾計

BandC 發表於 21-2-12 14:03
要,先in 小朋友再同家長傾計

請問in家長大確問乜?我對亞仔有信心,係我自己冇

都係傾下計,問點解揀FIS,跟據小朋友同interviewer傾嘅內容,同你傾下小朋友嘅興趣咁,真係傾閒計咁傾。

BandC 發表於 21-2-12 21:27
都係傾下計,問點解揀FIS,跟據小朋友同interviewer傾嘅內容,同你傾下小朋友嘅興趣咁,真係傾閒計咁傾。
...

謝謝你

BandC 發表於 21-2-12 21:27
...
請問apply FIS Year 7是否都喺好多人waiting緊? interview完就出offer嗎?因FIS secondary都喺少班少學位,應該難入!

pass 左assessment ,之後就按申請的時間排到有位就會call 。我係申請左年幾先call 去assessment ,我估計佢地係預左幾多人走先call人去做assessment。所以做得assessment我估遲d都有位,所以要預早遞申請。

BandC 發表於 21-2-14 10:35
pass 左assessment ,之後就按申請的時間排到有位就會call 。我係申請左年幾先call 去assessment ,我估計 ...
Thanks Band C請教FIS secondary生活如何呢?是否都喺用返IB教學模式?因Y11會考IGCSE, 多高年班同學唔考IB, 選擇去外國升學嗎?

我唔係現任家長,唔清楚,希望有其他家長幫到你!
‹ 上一主題|下一主題