用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 2021小一統一派位 - 親身交表,表格蓋章問題 (已補蓋印 ...
go

2021小一統一派位 - 親身交表,表格蓋章問題 (已補蓋印)

昨天完成交表,但整個過程冇職員核對身份,而且冇喺表格左下方蓋章作實,而係自行把表格放入紙皮箱內。跟以往程序唔同。
請問已交表嘅家長,有冇相同情況呢?

我都係咁! 我係31區的, 我而家仲諗緊應唔應該再去多次, 因為電話冇人聽

我終於打到電話, 職員話因為疫情過關係冇蓋印係正常的, 可以於星期四再打電話去確認係唔係收到

olaliu 發表於 21-1-31 09:18
我終於打到電話, 職員話因為疫情過關係冇蓋印係正常的, 可以於星期四再打電話去確認係唔係收到 ...
我認為冇蓋章係有問題,因為若六月要玩小一叩門,學校會要求申請人出示大抽獎選校次序證明(即111 110),到時會被人問選校表格是否蓋章作實!

apple1990 發表於 21-1-31 08:36
昨天完成交表,但整個過程冇職員核對身份,而且冇喺表格左下方蓋章作實,而係自行把表格放入紙皮箱內。跟以 ...

我交表時有對身分證 及蓋印架喎!

alyy1119 發表於 21-1-31 10:45
我交表時有對身分證 及蓋印架喎!
請問哪一校網?

啱啱交完表,有蓋印喎

JaniceTo 發表於 21-1-31 12:38
啱啱交完表,有蓋印喎
請問哪一校網?

冇蓋印唔算證明交左架?我求其拎張form再填都有張底單

beetle910 發表於 21-1-31 12:58
冇蓋印唔算證明交左架?我求其拎張form再填都有張底單
就係囉!

回覆樓主:

職員有對我ID,重叫我對埋小朋友ID號同出生日期,再喺張表逐頁蓋印架.

https://www.info.gov.hk/gia/general/202101/27/P2021012700528.htm?fontSize=1

因應政府引用《預防及控制疾病(對若干人士強制檢測)規例》劃出「指定區域」,本周末油尖旺區(31學校網)位於東莞同鄉會方樹泉學校(九龍油麻地東莞街43號)的統一派位中心,現更改至廣東道官立小學(九龍廣東道178號),並以收集箱收集「選擇學校表格」,以排除不明朗因素及避免人群聚集。其餘統一派位中心不受影響。

獲教育局書面通知前往東莞同鄉會方樹泉學校辦理選校手續的家長,請留意上述更改統一派位中心地點的安排。家長請填妥隨通知書夾附的「選擇學校表格」,並保留「家長存根」,然後將「選擇學校表格」的「教育局存根」及「代辦選校手續」授權書(如適用)放進設置於廣東道官立小學統一派位中心的收集箱內。教育局亦會致電相關家長,告知他們上述安排。家長如有任何查詢,可致電2832 7700與教育局學位分配組聯絡。

BHA 發表於 21-1-31 13:38
https://www.info.gov.hk/gia/general/202101/27/P2021012700528.htm?fontSize=1

因應政府引用《預防及控 ...
只提及轉地點及把表格放入紙箱,並沒有提及蓋印作實安排。

apple1990 發表於 21-1-31 12:43
請問哪一校網?
馬鞍山89網

我哋12網有蓋印喎

我们有核对身份证和盖章

佳佳媽媽 發表於 21-1-31 16:09
我们有核对身份证和盖章
請問哪一個校網?

41 校網 有核對身份証及蓋印。

apple1990 發表於 21-1-31 11:46
請問哪一校網?

ShunCheongBaBa 發表於 21-1-31 17:20
41 校網 有核對身份証及蓋印。
我都係但佢只對資料冇蓋印