用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 有冇同學收到天水圍青年會李兆基書院的取錄通知 ...
樓主: Lam886
go

有冇同學收到天水圍青年會李兆基書院的取錄通知  

有直接被reject既同學仔咩?

回覆樓主:

朋友收到電郵取錄了

醒目開學勳章

收到取錄

下午收到電郵取錄!我們住在九龍,也有迦南書院offer,正在考慮中。大家有什麼意見?(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

醒目開學勳章

rockystone 發表於 21-2-1 20:08
下午收到電郵取錄!我們住在九龍,也有迦南書院offer,正在考慮中。大家有什麼意見?(emoji)(emoji)(emoji) ...

住九龍為何到天水圍in? 通常只有調轉

piglet0529 發表於 21-2-1 20:32
住九龍為何到天水圍in? 通常只有調轉

因為我們只希望孩子諗直資,不想等抽奨,所以好的直資都有報名

醒目開學勳章

rockystone 發表於 21-2-1 20:35
因為我們只希望孩子諗直資,不想等抽奨,所以好的直資都有報名

你係依度問的家長可能尷尬啲,或者係出面開post問會合適的。

下午收到電郵取錄!我們住在九龍,也有迦南書院offer,正在考慮中。大家有什麼意見?(emoji)(emoji)(emoji) ...

Banding 方面,當然李兆基好好多。但只怕你太遠  
你應該仲有好多直資未有消息嘅

受到警告
提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

醒目開學勳章 王國長老

版主通知

全面禁止開立/邀請/宣傳任何親子王國以外之通訊群組

鑑於近期不斷有用戶開立親子王國及教育王國以外之通訊群組,並在版面邀請其他國民加入,過往管理團隊只會在版面作出溫馨提示,但情況一直未有改善,更有不法份子通過站外群組進行宣傳活動及滋擾國民。為保障國民安全及個人資料免被外洩,由即日起,全面禁止開立/邀請/宣傳任何親子王國以外之通訊群組,一經發現,有關帖子將會移除或屏蔽,屢次或嚴重違規者,將可被警告或禁言。

再次提醒各位國民,在參與討論時,請勿隨便透露自己的個人或通訊資料,更應避免在版面公開自己的真實姓名、電郵地址或聯絡電話,以免受到不必要的滋擾。謝謝

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

聖道迦南2020年整體表現未如意
只有5科(英文/通識/M2/ICT/音樂)
合格率略高於全港平均

STCC School Plan and Reports
https://www.stcc.edu.hk/en/school-plan-and-reports

1920 School Annual Report (p.32)
https://www.stcc.edu.hk/sites/default/files/files/1920_school_annual_report.pdf

Overall performance of 2020 was not satisfied. In terms of the passing rate, there were only five subjects, English, Maths M1, LS, ICT and Music slightly above HK average.

我都係要8/1,4點後再通知。原本等佢1號通知唔收的起心肝去青中注冊,而家聽到係後備,即係都機會唔大。

siusmall 發表於 21-2-2 11:53
我都係要8/1,4點後再通知。原本等佢1號通知唔收的起心肝去青中注冊,而家聽到係後備,即係都機會唔大。 ...

唔係正取,其他人都後備,應該都唔大機會

Poyau 發表於 21-2-2 00:00
聖道迦南2020年整體表現未如意
只有5科(英文/通識/M2/ICT/音樂)
合格率略高於全港平均

謝謝!

回覆樓主:

我哋都收到正取,因有其他Offer 唔會註冊啦

請問8/2,今日有冇新家長收咗取錄通知?而家又話電郵要22/2先通知😞

siusmall 發表於 21-2-8 14:58
請問8/2,今日有冇新家長收咗取錄通知?而家又話電郵要22/2先通知😞

都收到,今次又無份了,email說22/2是最後通知了

回覆 ryoulam 的帖子

H我都係,等到頸都長埋

ryoulam 發表於 21-2-8 15:14
都收到,今次又無份了,email說22/2是最後通知了

我都係,我都打定輸數,應該冇希望㗎喇

candyling5260 發表於 21-2-1 17:46
有直接被reject既同學仔咩?

數學補習班有個同學仔直接收到reject email