用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 備戰大學 中四成績表
樓主: saetang
go

中四成績表

saetang 發表於 21-2-24 10:47

我記錯login, 對不起。

小鹿揀學校 發表於 21-2-23 20:11
個人覺得 SLP/OEA 呢d 嘢在DSE鬥高分的制度下真係意義不大,佢地只不過可以作為話題比面試考官同學生吹下水 ...

我上JUPAS網睇,原來SLP是optional架!!

nicolemummy 發表於 21-2-26 17:12
我上JUPAS網睇,原來SLP是optional架!!
都話唔洗咁認真看待 slp/oea ..不過反正要寫 personal statement for ucas...咪改少少嘢變咗 slp 囉, 一物二用

小鹿揀學校 發表於 21-2-23 20:11
個人覺得 SLP/OEA 呢d 嘢在DSE鬥高分的制度下真係意義不大,佢地只不過可以作為話題比面試考官同學生吹下水 ...

要睇下邊D科目,中四好似未必大部份學科的SBA皆開始了。

小鹿揀學校 發表於 21-2-26 17:43
都話唔洗咁認真看待 slp/oea ..不過反正要寫 personal statement for ucas...咪改少少嘢變咗 slp 囉, 一物 ...

認同,SLP / OEA 只不過是錦上添花,始終成績最重要

小鹿揀學校 發表於 21-2-26 17:43
都話唔洗咁認真看待 slp/oea ..不過反正要寫 personal statement for ucas...咪改少少嘢變咗 slp 囉, 一物 ...

認同