用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際學校 Anfield primary year 3 只有兩班
go

[小學] Anfield primary year 3 只有兩班

Year 3 得兩班,每班25 人,是否好難,因為都冇乜人會走...有冇家長是插班而有offer 呢

hoklingpauline 發表於 21-1-28 10:08
Year 3 得兩班,每班25 人,是否好難,因為都冇乜人會走...有冇家長是插班而有offer 呢
...

睇吓有無人走,有時一條龍IS有位,會有人中途退學的。
你會唔會考埋其他IS?

mandy_ng207 發表於 21-1-28 13:30
睇吓有無人走,有時一條龍IS有位,會有人中途退學的。
你會唔會考埋其他IS?
...

心目中nais 是令一選擇

hoklingpauline 發表於 21-1-28 13:34
心目中nais 是令一選擇

我有朋友剛轉入NAIS, 但大潭campus.
Year 3 唔清楚有無位
Shrewsbury或Wycombe Abbey 會否考慮?

My son currently in Shrewsbury

hoklingpauline 發表於 21-1-29 10:28
My son currently in Shrewsbury

Just curious why you may consider Anfield over Shrewsbury? As I am looking into Shrewsbury.. so any feedback is appreciated too

我都係插Y3 , 今日收信waiting

Harrow 都係UK curriculum 而且一條龍,今年好似易入左

地點太遠,不然都會考慮Harrow

今日收到Year 3 offer

現在用家們anfield 校車費係咪好貴呢?

同埋我小朋友 係2013年尾出世 現在津校係做大仔跟2014年批小朋友讀小二 如果讀anfield 係咪一定要跟2013年份讀? 會唔會跟唔上課程呢?

mandy_ng207 發表於 21-1-28 14:30
我有朋友剛轉入NAIS, 但大潭campus.
Year 3 唔清楚有無位
Shrewsbury或Wycombe Abbey 會否考慮?

Both Tai Tam and Sai Kung campus are for kindergarten or some year 1 students. The campus for NAIS primary is at Lam Tin.

luvlygubi 發表於 21-9-28 18:45
同埋我小朋友 係2013年尾出世 現在津校係做大仔跟2014年批小朋友讀小二 如果讀anfield 係咪一定要跟2013年 ...

我係前anfield 用家,我諗最緊要係英文。

luvlygubi 發表於 21-9-28 18:38

細校人少,預咗校車貴D,細校的不好處

回覆 lamyatho 的帖子

同意, 2013 出世即係 Y4, 本身英文唔差的話問題就不大

luvlygubi 發表於 21-9-28 18:38

可以PM 俾你

luvlygubi 發表於 21-9-28 18:45
同埋我小朋友 係2013年尾出世 現在津校係做大仔跟2014年批小朋友讀小二 如果讀anfield 係咪一定要跟2013年 ...

我都唔知,Y1 無收超大B,插班生又唔一定嘅

我小朋友之前都係讀Anfield,飯要pack lunch,校車貴,未必會點對點,參加課外活動無校車安排,記得好似紅雨都無校車,但學費就相對其他學校係比較平。

回覆 momofish2002 的帖子

學校 complusory 要上 ECA 0個兩日有校車, 其他自己報0既就無校車但以我所知, 其他 IS 都一樣

lunch 方面, 由於疫情, 就算本身有 canteen 0既 IS 都要學生 pack lunch

有錯可以更正 :)