用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 網上申請學簽
go

[加拿大] 網上申請學簽

收咗學校offer, 現準備申請學簽,但問過香港visa office, 原來paper application 由上年3月已暫停,要自己在網上申請,請問大家申請過程係咪好複雜?有無什麼地方要特別注意?

musplus 發表於 21-1-21 15:09
收咗學校offer, 現準備申請學簽,但問過香港visa office, 原來paper application 由上年3月已暫停,要自己 ...

唔複雜,上IRCC網登記acc然後跟指示做就ok,不過上傳文件度,佢每欄只可上傳一個pdf檔,所以多過一張紙要自己合併左做一個pdf先可上傳

janjan28 發表於 21-2-7 13:22
唔複雜,上IRCC網登記acc然後跟指示做就ok,不過上傳文件度,佢每欄只可上傳一個pdf檔,所以多過一張紙要 ...

謝謝回覆

如學簽只能online, 那還有要去領事館的程序嗎?

請問是否只有一間

UMP Medical Centre Central可仲health check?

醒目開學勳章

唔複雜,上IRCC網登記acc然後跟指示做就ok,不過上傳文件度,佢每欄只可上傳一個pdf檔,所以多過一張紙要 ...
請問online 簽證, 還要去領事館嗎?

peggy 發表於 21-4-5 02:36
請問online 簽證, 還要去領事館嗎?

我沒有去過領事館呀

醒目開學勳章

janjan28 發表於 21-4-6 11:46
我沒有去過領事館呀
thks

醒目開學勳章

janjan28 發表於 21-4-6 11:46
我沒有去過領事館呀
另外想問,即不用到领事館打手指摸?thks

peggy 發表於 21-4-7 13:30
另外想問,即不用到领事館打手指摸?thks

我小朋友歲數不用打指模,若果夠年齡就要,但我忘了幾多歲開始要打指模

醒目開學勳章

janjan28 發表於 21-4-7 21:37
我小朋友歲數不用打指模,若果夠年齡就要,但我忘了幾多歲開始要打指模
...
thks

回覆樓主:

中學生申請學簽要交LOE?

請問IMM1294張 FORM係咪要 PRINT出來簽名? Thanks.

amazing9870 發表於 21-4-25 20:25
請問IMM1294張 FORM係咪要 PRINT出來簽名? Thanks.

唔駛呀,填完哂save後按validate就可以upload

janjan28 發表於 21-4-25 21:54
唔駛呀,填完哂save後按validate就可以upload

Thx!