用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 62荃灣網(急)大抽獎
go

62荃灣網(急)大抽獎

請問次熱選應該填邊幾間而不會飛出大西洋?(emoji)(emoji)(emoji)

荃灣潮州公學, 石圍角, 借網趙曾學韞, 應該不會飛出大西洋

mechanics10 發表於 21-1-20 11:44
荃灣潮州公學, 石圍角, 借網趙曾學韞, 應該不會飛出大西洋

聖十架乙二有無機會?

升中概況
http://www.hcls.edu.hk/it-school/php/webcms/public/index.php3?refid=1790&mode=published&nocache&lang=zh

2018-2020年度六年級學生升中派位資料
http://www.hcls.edu.hk/it-school/php/webcms/files/upload/tinymce//school/7720_1594096092.jpg

回覆 mechanics10 的帖子

潮洲公學咪玩啦,我諗佢寧願飛出大西洋。

tummypooh 發表於 21-1-20 12:38

潮洲公學咪玩啦,我諗佢寧願飛出大西洋。

潮州公學自行收生不足
今年大抽獎有83個位

https://www.edb.gov.hk/attachment/en/edu-system/primary-secondary/spa-systems/primary-1-admission/school-lists/2021canet-62.pdf

我都想知!

我女係荃灣一間熱線,不過唔係抽入,扣門入,嗰陣時佢抽獎都係飛咗去一間超級唔好嘅小學,靠表哥,親戚讀嗰間叩入,抽獎真係煩,加油

chasedream 發表於 21-1-22 18:46
我女係荃灣一間熱線,不過唔係抽入,扣門入,嗰陣時佢抽獎都係飛咗去一間超級唔好嘅小學,靠表哥,親戚讀嗰 ...

請問扣門會考咩

Sa1234 發表於 21-1-22 22:28
請問扣門會考咩

我女嗰年係見副校,叫佢畫最中意嘅動物同點解

Sa1234 發表於 21-1-20 00:04
請問次熱選應該填邊幾間而不會飛出大西洋?(emoji)(emoji)(emoji)

62網最好之前2手準備,一至2兩間私小在手,跟住大抽乙一最心儀,浸聯/荃官/馬基/深天是但一間, or 乙一石鐘山/思源/伍季明/天佑/荃基。

之後乙二放任何一間已經冇所謂,如中乙二我會讀私小,或試吓叩門。
教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

Sa1234 發表於 21-1-20 00:04

或許派位首選 石鐘山 不錯

請問浸聯係咪乙一都好難抽中?
同埋甲2仲有冇機會?

Ireneyu22 發表於 21-1-25 14:27
請問浸聯係咪乙一都好難抽中?
同埋甲2仲有冇機會?
浸聯同荃官都超收好多, 抽獎位所剩55/56, 一定難D , 今年馬基反而超收唔多, 大抽獎有70個位, 好機會呢!

回覆 subb 的帖子

馬基/石小反而大機會? 謝謝  

arrzz 發表於 21-1-25 16:15
回覆 subb 的帖子

馬基/石小反而大機會? 謝謝
馬基70, 石山63, 石圍角小73,唔會選石圍角掛....

subb 發表於 21-1-25 16:10
浸聯同荃官都超收好多, 抽獎位所剩55/56, 一定難D , 今年馬基反而超收唔多, 大抽獎有70個位, 好機會呢!  ...

這個真係兩睇, 馬基學額多, 你睇到既數據, 人地都睇到, 個個家長就蜂擁去揀馬基做甲一乙一, 以為機會大, 結果命中率反而低咗; 浸聯同荃官學額少左, 好多家長會轉軚, 真係揀浸聯同荃官既家長命中率反而大咗

所以真係睇你衝量

但唔止深小 馬基  今年荃官小 石小都111 點諗呀

mechanics10 發表於 21-1-25 23:29
這個真係兩睇, 馬基學額多, 你睇到既數據, 人地都睇到, 個個家長就蜂擁去揀馬基做甲一乙一, 以為機會大,  ...

升小大抽獎從來都是博弈遊戲, 機會大小, 敢唔敢博, 策略等 !相信111之下, 有幾多人會游走。。 ????

MrsCHANbb 發表於 21-1-26 01:24

但唔止深小 馬基  今年荃官小 石小都111 點諗呀
荃官小不是全IN只是寫111優勢 ????

回覆 subb 的帖子

伍小, 思源要111 ?深小 馬基  石小 011  可以?  有其他要111  謝謝