用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際學校 Harrow Y8 Admission
go

[中學] Harrow Y8 Admission [複製鏈接]

請問有冇家長有遇過Harrow 入學申請要second in 的情況?之前見到大部分同學只需要written test和interview... 請指教second in有什麼要準備?Thank you!
   1    0    0    0

請問係唔係已經係successful waiting pool 再call你second in?

irisling 發表於 21-1-18 18:51
請問有冇家長有遇過Harrow 入學申請要second in 的情況?之前見到大部分同學只需要written test和interview ...

真係未聽過要2nd in,不如打電話去問下?佢哋staff好nice,我有時打電話去問下學校啲野佢哋都有耐性又跟得幾好
小小映像誌
老公, 你快樂所以我快樂~~ 好愛你哦~~ :oops:  
張家大少奶的美食日記

回覆樓主:

我囝十二月頭已經做咗assessment+interview,我一直問admin幾時出results, 佢有答覆我1月底左右。但今日忽然收到電郵再要做多個十分鐘的interview...我爬文都唔見有人有second in呢!

irisling 發表於 21-1-18 23:48

我囝十二月頭已經做咗assessment+interview,我一直問admin幾 ...

我諗會唔會你小朋友有機會有offer(類似同時間有2,3個差唔多但位就得1,2個?),所以佢哋想再同你仔仔傾多幾句?
小小映像誌
老公, 你快樂所以我快樂~~ 好愛你哦~~ :oops:  
張家大少奶的美食日記

謝謝回覆,希望2nd in 唔會問太深既學術問題。上次interview 太緊張完全冇笑容,希望今次會表現好啲

irisling 發表於 21-1-19 13:02
謝謝回覆,希望2nd in 唔會問太深既學術問題。上次interview 太緊張完全冇笑容,希望今次會表現好啲
...

我仔11月做咗assessment +interview,聽佢講問題一般係圍繞住小朋友嘅興趣和喜歡什麼科目,好輕鬆咁傾計,沒什麼特別問題,最緊要放鬆心情,希望你成功啦!

A4family 發表於 21-1-20 01:42
我仔11月做咗assessment +interview,聽佢講問題一般係圍繞住小朋友嘅興趣和喜歡什麼科目,好輕鬆咁傾計, ...

你仔仔也是報名Y8嗎?

A4family 發表於 21-1-20 01:42
我仔11月做咗assessment +interview,聽佢講問題一般係圍繞住小朋友嘅興趣和喜歡什麼科目,好輕鬆咁傾計, ...

你仔仔也是報名Y8嗎? 我仔上次(12月)的interviewer是一位女士,比較嚴肅,她的問題亦比較formal,完全不是閒話家常,而且問題一個接一個,氣氛好緊張呀!
問咗admission今次2nd in 大概cover什麼內容,但暫時仍未回覆。

irisling 發表於 21-1-20 07:30
你仔仔也是報名Y8嗎? 我仔上次(12月)的interviewer是一位女士,比較嚴肅,她的問題亦比較formal,完全不 ...

我個仔係報Y9,聽呀仔講內容好輕鬆咁傾下計大概10分鐘左右,其實佢唔係太記得問多2句就敷衍我了反而話考試方面有難道喎

‹ 上一主題|下一主題