用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際學校 Anfield to ESF?
樓主: cwl1127
go

[其他] Anfield to ESF? [複製鏈接]

Jill_stuart 發表於 21-1-20 12:16
可能樓主未諗定係咪入ESF 小學?部分人過了找幼稚園的階段,才開始research IS 小學,始終小朋友仲係細時 ...

想知小朋友最後入到邊間小學?我都唔係好鍾意esf。

回覆 CloveH 的帖子

有什麼原因令到你不喜歡ESF嗎?方便share嗎?

回覆樓主:

其實也不是什麼秘密,好多人心儀ESF,但不喜歡的也大有人在。有時就是去完school tour,父母gut feeling感覺不適合自己孩子。雖然說幼稚園主要是玩,但幼兒教育其實對成長好重要,“犧牲”一條龍嘅機會換來一個合適小朋友成長嘅環境(即使只是一至兩年的幼稚園時間),我覺得值。

dem0cracy 發表於 21-7-22 10:18
其實也不是什麼秘密,好多人心儀ESF,但不喜歡的也大有人在。有時就是去完school tour,父母gut feeling感 ...

贊成!幼兒教育真係太太太重要了,真係算不上係犧牲。

可惜疫情下好學校都冇得親身去school tour,好多時真係個感覺嚟。

我反而聽得比較多嘅係入咗ESF小學之後投訴佢hea 。比較出名嘅Shatin Junior, KJS, RC 都俾人話Hea,但我仔無讀過所以唔太清楚。不過喺ESF讀中學嘅就無人投訴,仲話好忙添。
‹ 上一主題|下一主題