用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 King's College London (KCL)
樓主: lola2008
go

[英國] King's College London (KCL)  

隨樂 發表於 21-2-18 22:53
回覆 hyngok 的帖子

請問你囡讀那一科收到offer?

econ

manning2014 發表於 21-1-25 15:37
Thank you. Greenwich is very nice area, but only concern is no direct tube station, has to get chang ...
我睇緊Colindale。我住過2個月,環境好好,有tube, 好多超市(Morrison, Asda, Marks Foodstore),附近有Bangbang foodcourt,龍鳳等,生活必須品完全不成問題。Walking distance內亦有大公園可以跑下步。我女唯一唔鐘意係話無lockdown前D酒吧門口成日好多印巴人,佢天黑經過驚驚地。不過我見而家起緊個好大既盤喺正tube對面,有clubhouse,有管理嗰種,應該安全D。

jessiemom 發表於 21-2-19 12:45
我睇緊Colindale。我住過2個月,環境好好,有tube, 好多超市(Morrison, Asda, Marks Foodstore),附近有Ban ...
對。又有多新選擇。不過如果講酒吧問題,係英國,唔好講什麼印巴人,鬼佬醉酒佬一樣咁得人驚,冇分別。尤其是住近大型球場附近。

如果附近有酒吧,又真係要考慮清楚。我大女住緊的地方附近有1間酒吧,就係一間咁多,都好煩。醉走喧嘩,甚至打人。所以我覺得可避即避,d男人一醉,乜都做得出。

請問依家收到offer 係咪乜都唔駛做住?香港嘅offer 有deadline 去accept offer.  Thanks.

hyngok 發表於 21-2-18 19:08
想請教你如何搵,我女都剛收offer

我係學校網頁搵佢讀果科上堂個location喺邊個house, 可以睇番佢個subject網頁 應該有講個校舍location.

chuchuma 發表於 21-2-19 20:33
我係學校網頁搵佢讀果科上堂個location喺邊個house, 可以睇番佢個subject網頁 應該有講個校舍location.
...

thx

請問最近有冇人收到King's College London的offer?
我女之前面試左物理治療還沒有任何消息啊.

隨樂 發表於 21-3-13 15:47

請問最近有冇人收到King's College London的offer?

還有報其他學校嗎?其他學校收到offer未?

lakesilver 發表於 21-3-13 16:36
還有報其他學校嗎?其他學校收到offer未?

仲等緊

回覆 lakesilver 的帖子

還有收到其他學校的offer啊.
我想問有冇人申請了其他學校的物理治療已收到offer 呢?

回覆 隨樂 的帖子

我寫錯, 應該是我囡還未有收到其他學校的offer.我想知道物理治療有冇消息啊.

回覆 隨樂 的帖子

女前2日收到KCL CO,但是其他科目。

回覆 janicetsang 的帖子

我囡是過年前on line 面試的, 到現在還沒有消息.

回覆 隨樂 的帖子

都真係非常之耐,我女10月已交form, 但不需要面試。

唔明點解某D科目要面試, 某D又不用面試.

回覆 隨樂 的帖子

唔知道啊。可能你選的醫療類,需要面試看看道德方面?其實我都不淸楚。希望你快啲有好消息。

Hi, my son will study in KCL, may I know whether you have arranged the accommodation ?  

回覆 chuchuma 的帖子

Hi 她最後選擇了其他大學。

回覆 andyng2014 的帖子

請問你女兒住那個宿舍?
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊