用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 浸信會奧基幼稚園好唔好?
發新帖回覆
go

浸信會奧基幼稚園好唔好?

發表於 4 天前 |顯示全部帖子
語境好似好好,但網上好少comment ,有無用家可share?程度如何?可銜接津校小一?老師有愛心?

發表於 3 天前 |顯示全部帖子
sugar1redbean 發表於 21-1-13 23:11
語境好似好好,但網上好少comment ,有無用家可share?程度如何?可銜接津校小一?老師有愛心?
...

上年N本來俾呀仔讀奧基,因為覺得語境好好,老師同校長面試時都全英文對答,加上可能少人識,唔係好多人一班,另外覺得老師都好nice,有愛心,又有戶外操場,唯一係地點麻麻,一定要坐校車!之後到LH放榜,收咗呀仔,所以雖然奧基連書簿費都交埋,最後都係無揀佢。
依家呀仔讀緊LH N班,但睇返奧基d書,程度同LH差唔多,所以我覺得奧基其實真係唔差!

發表於 3 天前 |顯示全部帖子
回覆 tsy550 的帖子

Thank you!我都覺奧基各方面都好好,有啲好奇點解甘少人選擇奧基

發表於 前天 08:38 |顯示全部帖子
sugar1redbean 發表於 21-1-14 18:23
回覆 tsy550 的帖子

Thank you!我都覺奧基各方面都好好,有啲好奇點解甘少人選擇奧基
我相信係因為地點吊腳,少人讀,每年唔多人畢業,所以自然少人認識我上年報n班時都係好後期先知有呢間學校!

發表於 前天 10:14 |顯示全部帖子
sugar1redbean 發表於 21-1-13 23:11
...

上年我 in過6間幼稚園N班其實最喜歡就係奧基,無論環境,語境都好好,老師都好有禮貌,態度好好,唔會 hard sell。。。不過唯一缺點真係地點唔方便,又唔想小朋友咁細個搭校車,所以最後無揀奧基。

發表於 前天 11:24 |顯示全部帖子
我係K用家,老師非常好,有愛心有耐性,語境好,又小班教學,outdoor playground 小朋友好鐘意,每日都好期待返學。疫情其間Zoom睇得出老師用心教學。唯一唔好就係地點較吊腳,同pm冇校車。

發表於 前天 18:34 |顯示全部帖子
babybaby_ng 發表於 21-1-15 11:24
我係K用家,老師非常好,有愛心有耐性,語境好,又小班教學,outdoor playground 小朋友好鐘意,每日都好期 ...
一直都想有K用家解答下,thank you!你小朋友係由K1讀起?一班大概幾人?想問下中數方面學校教得深嗎?可否銜接津學小一課程?因見這學校英文為主。
原來pm無校巴!甘接送都幾麻煩

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊