用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際學校 SIS vs St Stephen Stanley
樓主: Fishy1122
go

[小學] SIS vs St Stephen Stanley [複製鏈接]

Fishy1122 發表於 21-2-2 00:43
多謝大家的分享!想問吓聖提學生的紀律和品行ok 嗎?如果讀完小學想留港可以轉其他本地一缐中學嗎?因很多 ...

成績好的應該可以轉到,呢間升中我見朋友讀緊的都走了,一個轉一線local一個直接出國。

964000 發表於 21-2-2 05:12
成績好的應該可以轉到,呢間升中我見朋友讀緊的都走了,一個轉一線local一個直接出國。
...

謝謝你的分享!

我知道由聖小升上自己中學的學生,每一年都唔係好多。大部份會轉國際學校,有一些是因為出國讀書,另外成績很好的會考本地一線中學,我知道有女拔、聖保羅男女都有收過聖小學生。

謝謝分享!不過可能真係要全級頭幾個先可以!只是怕他們最後又去唔到好的國際學校又轉唔返本地學校,因為始終小學課程都有別於一般傳統小學。

Fishy1122 發表於 21-2-6 23:28
謝謝分享!不過可能真係要全級頭幾個先可以!只是怕他們最後又去唔到好的國際學校又轉唔返本地學校,因為始 ...

咁咪升番自己中學,你唔係話中學去英國?
不過你咁問得即係都留棧本地學校,那聖堤適合D。

多謝你的意見!宜家係計劃中學去英國,不過幾年後嘅事始終好難講,隨時會變。

Fishy1122 發表於 21-1-12 13:25
如果想中學去英國讀書,邊間學校好啲開心啲?兩間語境都好,SIS 係咪好谷?
...

你講係小學定中學?如果中學我可以答到你
,我個大仔讀緊

小學。你大仔讀緊SIS 定聖提中學?我都想了解下聖提中學。有啲人話中學麻麻我想知是邊方面。 謝謝你分享
‹ 上一主題|下一主題