用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 學之園pm英普vs培道pm
go

學之園pm英普vs培道pm [複製鏈接]

10月細b,本身留左窩迦am同九龍禮賢pm,今日收到waiting call LH TS下午英普班同培道pm offer,應該點揀?2間都係我鐘意嘅幼稚園

小女活潑,坐唔定,外向,反應算快,學習能力唔錯,但唔迫得,咩都要自己試

LH 近屋企,可步行番學,感覺課程較全面,而且玩得黎學到嘢,但學費算貴,如果讀LH唔想太多外補(可以嗎?唔外補會否差好遠?)同埋新校唔知升小成績如何,而且班上唔太多細b,唔知可唔可以跟得上

培道幼稚園,學卷,happy school ,好有愛心,100%上小學,煩少次,有機會上中學,中學係B2A,又係女校(我鐘意)仲要中學可用九龍城校網

小學目標直資私立(唔係最勁最谷個d),或試試叩門名津,n無人士,雙職家庭,自行只得15分,本身家住40校網

0    0    0    0

回覆樓主:

樓主是否心儀培小,如果係就一條龍直上,否則培幼未必夠競爭力外闖直私小。
如果心儀直私就LH, 課程、配套及教學模式都適合新派的直私小。

wg_ann 發表於 21-1-12 12:03
樓主是否心儀培小,如果係就一條龍直上,否則培幼未必夠競爭力外闖直私小。
如果心儀直私就LH, 課程、配套 ...

其實又唔算勁心儀培小,不過覺得可以100%直升都唔錯,升小煩少次。

其實難得入到LH好開心,都好想試吓小朋友得唔得,但係因為我朋友話細b就算入咗LH都未必有靚Offer,搞到我好驚自己會好失望
‹ 上一主題|下一主題