用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 東區香港嘉諾撒
樓主: yyk1009
go

東區香港嘉諾撒 [複製鏈接]

請問有其他學校既B2女生乙部派去嘉諾撒嗎?

babycute2009 發表於 21-4-19 23:45
請問有其他學校既B2女生乙部派去嘉諾撒嗎?

若果你深信有聯小B2生係經統一派入,CC得23個聯繫位係不足以招呼自己學生,街外B2生和聯小B2生放乙1,機會率係一樣~~~

Wistaria 發表於 21-1-14 16:29
收到的實例,就係類似這樣。她是B1生,肯定不是邊緣,有B1B成績。以嘉諾撒做保險線,但入不到。派了之後的 ...

你試加下嘉諾撒派英中人數,似乎,嘉諾撒不可能有如此高嘅B1率。又,嘉小生係派跨區英中,理應,不可能為非B1生,東區生亦似乎不可能誇去那些區有升Banding嘅能力。又又,嘉小生年年直升人數係有少少偏差,代表乜?我估,咪就係B2生囉,有街位係公海俾B2生執咗,中學係不能控制街位的,有中有唔中~~~

除非,你認為嘉小係用自行位收自己B2生,又似乎,要唔少自行位。若果CC係收B1生多,佢哋成績係反映唔到~~~

mcl203 發表於 21-4-20 00:37

你試加下嘉諾撒派英中人數,似乎,嘉諾撒不可能有如此高嘅B1 ...

我朋友是B2女生,他在煩乙1嘉諾撒/劉永生/衛理。
他說衛/劉/金/顯都說乙1不夠入
筲官又要跟男生掙,好大可能跌落乙2,反正搏,或搏一間B1C

回覆 Wistaria 的帖子

既然是B2生,點解 "他說衛/劉/金/顯都說乙1不夠入"
呢幾間應該都只係B2...難道會B1位唔夠,用埋呢幾間啲位?

rain0325 發表於 21-4-20 14:23
回覆 Wistaria 的帖子

既然是B2生,點解 "他說衛/劉/金/顯都說乙1不夠入"

傳說中B2生放乙1有人落空的意思,B2生多人填這幾間在乙1,所以唔夠入。
(不是說B1生填B2校在乙1)
‹ 上一主題|下一主題