用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 請問留學生可否在英國打疫苗
樓主: LWLM0804
go

[英國] 請問留學生可否在英國打疫苗

3HBall 發表於 21-1-12 14:14
With authorisation granted, Pfizer will deliver the vaccine to the UK as soon as possible. Fortunat ...

任何一隻,甚至俄羅斯嘅疫苗都無針對過16歲以下做測試,所以香港定英國都應該唔會預幫中、小學生打。如果有人話幫你打,你仲驚 (無做過測試,小朋友要打咩劑量都唔知喎)

回覆 Amy901 的帖子

我女應該是學校安排,Year 9打HPV

人地個帖問學生可否係英國打疫苗,然後有人挑機話有得打都情願番香港打中國疫苗,難怪人地不满既~若然不認同英國疫苗,咪自己留番去香港先打中國疫苗,skip左個帖咪得。專登係度 challenge人地, 又怪其他人challenge番轉頭,係咪自己揾黎唔開心呢?

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

sp3014 發表於 21-1-12 14:32
任何一隻,甚至俄羅斯嘅疫苗都無針對過16歲以下做測試,所以香港定英國都應該唔會預幫中、小學生打。如果 ...
噚日BBC話曼徹斯特大學研究緊同俄羅斯合作,研究英國既RNA疫苗同俄羅斯既滅活疫苗混合打,理論上效果會更好。

Yanamami 發表於 21-1-12 16:53
人地個帖問學生可否係英國打疫苗,然後有人挑機話有得打都情願番香港打中國疫苗,難怪人地不满既~若然不認 ...

(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

Yanamami 發表於 21-1-12 16:53
人地個帖問學生可否係英國打疫苗,然後有人挑機話有得打都情願番香港打中國疫苗,難怪人地不满既~若然不認 ...

回覆樓主:

我唔想EK都變到BK咁,成日嗌交,圍人,要講政治請移玉步!

要ban人就雙方一齊先公平……只ban駁果個唔ban撩果個

etoile 發表於 21-1-13 11:47
我唔想EK都變到BK咁,成日嗌交,圍人,要講政治請移玉步!
Agreed.  不要在此撩事鬥非,這裡的家長大多無私提供許多資訊,互相幫助,麻煩人請不要攪事!

回覆樓主:

樓主出帖问的是客觀事實,大家答返客觀資料便可。
樓主未必有興趣知大家私人喜惡,少一些主觀意見,多一分和諧气氛。