用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 真道vs福附小
go

真道vs福附小

真心請教,兩間學校都有offer, 邊間學校較好 ,謝謝

回覆樓主

我當年都有呢兩間,鍾意福小語境好同埋小班,鍾意真道有ib唔谷小學五年唔使呈分,各有各好。我係睇埋校車路線先揀到。

deco99 發表於 21-1-9 19:41
我當年都有呢兩間,鍾意福小語境好同埋小班,鍾意真道有ib唔谷小學五年唔使呈分,各有各好。我係睇埋校車路 ...
真道:基督教
福小:無宗教

deco99 發表於 21-1-9 19:41
我當年都有呢兩間,鍾意福小語境好同埋小班,鍾意真道有ib唔谷小學五年唔使呈分,各有各好。我係睇埋校車路 ...

Thx, 兩間各有各好,你最後揀左邊間? 你覺得你小朋友讀的學校怎樣嗎?可以share 多d嗎?

purplewing 發表於 21-1-9 19:36

真  

回覆樓主:

真道一條龍 高中有IB IB成績佳
福附差不多直升 DSE較真道佳

purplewing 發表於 21-1-9 19:36

如果有信心做到頭果30%真道會比較好,如果係打算考dse就福小比較好,我自己會選福小,原因唔知自己小朋友會唔會係頭果30%,真道想中途跳船唔易,因為佢地係11年制,福小進可攻退可守。

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

回覆 purplewing 的帖子

呢兩間好難揀,兩間都有好強的優勢

醒目開學勳章 王國長老

版主按:含有PM回文,請看基本版規第一項
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~