用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 統計一下有幾多人已經交左表?
樓主: winwin917
go

統計一下有幾多人已經交左表? [複製鏈接]

winwin917 發表於 21-1-7 15:47
1. 未交,要等齊文件/ 放假才交;
2. 仲心大心細唔知揀邊間;
3. 已交,只交自行一;

3.
今日去交自一。
不用排隊

YmOra 發表於 21-1-8 16:44
因為,我當年交自行心儀嗰兩間中學時已經知道學校慣用的"序號"方式如何,才有大信心以序號估算報名人數競 ...

不過呢個方法今年未必岩用,因為今年疫情嘅原因,接受郵遞申請。
所以未必睇到申請編號作為參考。

winwin917 發表於 21-1-12 13:49
不過呢個方法今年未必岩用,因為今年疫情嘅原因,接受郵遞申請。
所以未必睇到申請編號作為參考。
...

個人認為,仍然多人喜歡親交申請表,而且就算有郵遞嘅都會响收到信件當日即時派定個序號予學生以作實已經收下申請表,那麼當日仍然有家長親校嘅就可以繼續排响後面的序號,不過,真係唔知"郵遞"嘅家長點可以知道自己的序處是甚麼,唔知學校會唔會郵寄番封已收妥的信件連"序號"給家長呢!

YmOra 發表於 21-1-12 13:59
個人認為,仍然多人喜歡親交申請表,而且就算有郵遞嘅都會响收到信件當日即時派定個序號予學生以作實已經 ...

學校應該要既返第三聯根比申請者,
所以郵遞的申請者需要附上一個貼有郵票的回郵信封。

winwin917 發表於 21-1-12 14:07
學校應該要既返第三聯根比申請者,
所以郵遞的申請者需要附上一個貼有郵票的回郵信封。
...

無錯呀!如果jm一個不小心自行撕下"家長存根"就麻煩了。

我曾經在八月寄信(本地)。花了14天才到。郵局當時有一些隔離+在家工作,很多信件積庒,有朋友從官唐寄屯門也兩星期.我建議人親自or local courier

notcool 發表於 21-1-12 16:29
我曾經在八月寄信(本地)。花了14天才到。郵局當時有一些隔離+在家工作,很多信件積庒,有朋友從官唐寄屯門也 ...

好彩依家唔係雨季。之前我女網上買書,要個半月先收到,仲要一半嘅書浸濕咗
‹ 上一主題|下一主題