用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 君豪LH am (做大B) vs SKH am (做細B)
樓主: cwinglll
go

君豪LH am (做大B) vs SKH am (做細B) [複製鏈接]

除非轉龍幼,否則唔會為LH而repeat,更何況兩個小朋友一齊讀SKH?

cwinglll 發表於 21-1-2 09:14
真係唔捨得但自己又係n無....又細B...仲有一樣係....大仔同細仔相距太近,我跟唔到細嗰個既進度 ...
LH 要家長咁多投放咁多時間,如果都講兄弟相距近難兼顧,入LH唔係仲吃力嗎?定覺得有教材輔助下會幫到手?

另外,SKH 有咩push factor 令你想走?點解老師有愛心反而想走既?小朋友跟唔跟到課程?

monodad 發表於 21-1-5 21:50
除非轉龍幼,否則唔會為LH而repeat,更何況兩個小朋友一齊讀SKH?

係呀...如果SKH比repeat咁就prefer喺度留呀⋯⋯之前聽過SKH唔比重讀

lcmyk 發表於 21-1-7 02:06
LH 要家長咁多投放咁多時間,如果都講兄弟相距近難兼顧,入LH唔係仲吃力嗎?定覺得有教材輔助下會幫到手?
...

其實主要原因都係擔心佢細B考小.....去LH就會係超大..
我睇佢表現同佢d同學都差不多既....都有朋友提議跟得上就唔好重讀嘥一年,始終重讀一年就遲一年會完成學業,好似耽誤左佢咁

老老實實,我對君豪真係感覺麻麻,日日接送對住大酒店都好大吉利市下。

其實我唔係太理解,住東區點解會想去CKY,實在是山長水遠,你讀SKH,起碼入SPB或者RC都係比較容易的,是不是這麽有必要重讀

快樂火雞 發表於 21-1-8 11:00
老老實實,我對君豪真係感覺麻麻,日日接送對住大酒店都好大吉利市下。

其實我唔係太理解,住東區點解會想 ...

我地都搬得比較密呀.....其實都係好像瞎子過河咁...佢一邊讀、一邊長大,我又一邊觀察、一邊認識下唔同既學校....所以d諗法都時不時會變囉.......住邊都唔緊要,因為可以隨時搬...但學校就要揀間適合的

我諗冇呢個疫情,想佢重讀既動力冇咁強烈,上年上左幾十日堂,今年又未知可以上到幾多日...我會想佢好好享受下幼稚園生活先上小學呢

QKmommy 發表於 21-1-3 08:12
SKH嘅好,真係要到升小先能夠深深體會

可能疫情關係,2020 年cancel 哂D升小分享會,又冇乜機會送番學同 ...

多謝分享
不過好同意你 skh既好
真係入讀先有體會(emoji)(emoji)
‹ 上一主題|下一主題