用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 有冇人仲未有直資offer? 一齊黎分享下
go

有冇人仲未有直資offer? 一齊黎分享下 [複製鏈接]

玩過考小一遊戲先知私小會超派好多offer但直資唔會, 雖然已經大包圍,目前一個直資Offer都未有⋯有冇人都係咁呀?
   9    0    0    0

happygirl1284 發表於 20-12-22 00:43
玩過考小一遊戲先知私小會超派好多offer但直資唔會, 雖然已經大包圍,目前一個直資Offer都未有⋯有冇人都 ...
我報左11間,so far都係得一間私校offer ja

happygirl1284 發表於 20-12-22 00:43
玩過考小一遊戲先知私小會超派好多offer但直資唔會, 雖然已經大包圍,目前一個直資Offer都未有⋯有冇人都 ...

私小會超派?  係架 ? 純粹八掛 請問邊間(emoji)(emoji)

paulinecb 發表於 20-12-22 04:25
私小會超派?  係架 ? 純粹八掛 請問邊間(emoji)(emoji)
係,德雅 九真 培道好常見超派!

一間都無    眼見同學仔入到自己想入果間,簡直喊爆

回覆 infong2011 的帖子

完全明白你的心情, 我相熟個d媽媽小朋友都好勁, 入到男拔/英華/spcc/spb 2nd in亦有其他直資offer, 我都替佢地開心, 但不停恭喜人自己又無個種心情係難以言喻. 唯有keep住同自己講最好的尚未來臨

happygirl1284 發表於 20-12-22 09:56

完全明白你的心情, 我相熟個d媽媽小朋友都好勁, 入到男拔/英華/spcc/spb 2nd in亦 ...

係呀~係甘諗究竟係咪自己問題

infong2011 發表於 20-12-22 15:30
係呀~係甘諗究竟係咪自己問題
明呀, 其實一開始拍片全部都無行, 我都會唸係咪我拍得唔好累左佢
不過尤其是今年, 真係好多因素控制唔到, 唔使將個責任攬晒上身, 學校點選人同想要咩人我地永遠都唔知, 如果一間學校無選佢, 只能說佢地覺得小朋友唔適合, 唔適合既夾硬收佢都無幸福

我仲有幾間直資等2nd in結果, 但都預左無行, 希望遲d等多d直資派彩, 個音樂椅轉時可以好彩call到waiting, 再唔係就再裝備到時去叩門

你心水學校係直資?私校啲offer 未啱心水?

我都係玩過呢個遊戲聽啲媽媽講先知直資唔會超派好多,好似你講music chair 應該未開始,我都等緊,希望大家都可輪到個心水學位,加油(emoji)(emoji)

因為私校個d唔係一條龍呢

happygirl1284 發表於 20-12-22 18:39
因為私校個d唔係一條龍呢

係wo 忘記咗呢點,好明白!玩過一次升小已經唔想再玩升中,有龍又真係輕鬆好多

播道、福小呢啲直資有第二輪可試

happygirl1284 發表於 20-12-22 09:56

完全明白你的心情, 我相熟個d媽媽小朋友都好勁, 入到男拔/英華/spcc/spb 2nd in亦 ...

mastermama 發表於 20-12-22 19:22
係wo 忘記咗呢點,好明白!玩過一次升小已經唔想再玩升中,有龍又真係輕鬆好多

播道、福小呢啲直資有第二 ...

放咗 直資龍

今日港同公布2nd in, 一如所料入唔到,其實個日面試完都心裡有數。黎緊得番培僑又變左zoom in真係有d不安。

我報左13間,全部rejected, 心情十分down, 真係唔明點解冇offer. 之後可能只有扣門,扣門真係好頭痛。

siucheng2000 發表於 21-1-6 23:45
我報左13間,全部rejected, 心情十分down, 真係唔明點解冇offer. 之後可能只有扣門,扣門真係好頭痛。 ...

今年又無學返,相信扣門變數都好大
大抽獎可能要保守d
加油

叩門好大機會又要拍片

回覆樓主:

過來人,比d正能量大家,一日未到八月,music chair都會轉

小女舊年係狂收waiting,舊年呢個時候,佢只有一個私小offer, 到最後佢都等到正取/call waiting, call到4間,亦入到最想入既女私龍

襯呢段時間,繼續做練習,準備叩門,get ready! 如果有機會再in,小朋友都係喺好狀態下in!

加油(emoji)(emoji)

回覆 bird06 的帖子

謝謝你的鼓勵!恭喜你囡囡最後都入到心儀學校!請問你有冇寫求位信呢?

happygirl1284 發表於 21-1-10 01:37
回覆 bird06 的帖子

謝謝你的鼓勵!恭喜你囡囡最後都入到心儀學校!請問你有冇寫求位信呢? ...

當然有寫,每間一兩個月寫一次
‹ 上一主題|下一主題