用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 培道K1 求教
go

培道K1 求教 [複製鏈接]

請問培道小朋友讀得開唔開心?一星期有幾多堂net?
   1    0    0    0

melody529 發表於 20-12-21 13:19
請問培道小朋友讀得開唔開心?一星期有幾多堂net?

一般資訊:
上下各收90人
上:9-12
下:1:30-4:30
班主任:2 助教:1 輪住入classroom 級主任:1
學術:
k1 每周有一次30mins zoom
k2-3 zoom 課堂ard 45mins  英普各一日,20mins~分两節
實體堂:英两日,有大班ard 30mins有小組ard 15mins
普两日
功課:k1堂課+線條簿
k2-3 每天有w.s
家校合作:合理
轉am/pm:by email
校車:見gp描述,但有更動,自行和校車傾站頭
校長:可在fb 和她交流
課外活動:k2才開始,但疫情關係,本年度未有details
往年有話劇,圍棋,科學班,美術班,運動班
老c 關愛度:合理以上
校内設施:簇新及多元,未啟用
NET:長駐本校
社工:家福會長駐
疫下返學學生保障:合理以上,行政快,果斷
校内外活動:便服日,fashion show,參觀~疫下未有details,sports day

jayk_1030 發表於 20-12-21 18:16
一般資訊:
上下各收90人
上:9-12

今年K1 星期一至五每日都有兩節20分鐘zoom,一班分兩組上
英文&普通話堂 zoom各每週一節(20分鐘)

回覆 jayk_1030 的帖子

謝謝詳盡嘅資料 🙏 K1 一個星期得一日30分鐘zoom好似小左d 🤔 小朋友啱啱warm up完就要等下星期先再同老師見面.....
請問會只播片定有老師帶

回覆 emma1994 的帖子

Thanks! 每日有zoom 都ok, 其實都係想小朋友keep住見老師上堂既感覺 請問老師好唔好,同埋係咪多數小朋友都會出去外補?
啱啱收到offer, 未決定到,想了解多啲

melody529 發表於 20-12-21 23:14

Thanks! 每日有zoom 都ok, 其實都係想小朋友keep住見老師上堂既感覺 請問老師好唔好 ...

9月開學停課個陣已經有zoom
所以相對小朋友都唔會同老師好陌生

老師好好啊
小朋友都好開心,停課都會話想番學

外補既話都係要睇番自己target咩小學
我覺得一半一半啦,有啲都無外補

請問各位用家知唔知道有無曾經有同學仔係成功收到calling waiting am 嘅成功例子?

想請問學校其實有無室外運動場地?會唔會小朋友長時間只困在室內活動?

melody529 發表於 21-1-6 18:24

想請問學校其實有無室外運動場地?會唔會小朋友長時間只困在室內活動? ...

有室內既playground

謝謝你。我仲15 16中😅
‹ 上一主題|下一主題