用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 丘佐榮與香島,邊間DSE成績好d?
樓主: joe12211981
go

丘佐榮與香島,邊間DSE成績好d? [複製鏈接]

YmOra 發表於 20-12-22 21:31
貴小學應該不用打七折吧!

慎重D好。

YmOra 發表於 20-12-22 21:24
未到最後都有變數架!小孩子好受別人影響呢!若然好友要去勁DD嘅英中,為求可以一齊讀書一齊成長,改變 ...

佢老死人哋級10內,點跟呢!

其實佢呈二都好搏命了,四主科兩科班1,其中一科仲100分,數學都升咗幾分,係中文差D,B咗。其實佢中文一向係差D。唉!可能真係要到大抽獎!唉!

little_yolky 發表於 20-12-22 22:24
慎重D好。

對。慎重DD,入到七折範圍就一定安全。若以2X名為最後一位B1生作假設嘅話,即大約(3X-4X)人獲派B1中學,那麼,20幾名嘅一定安全屬B1學生。

little_yolky 發表於 20-12-22 22:30
佢老死人哋級10內,點跟呢!

其實佢呈二都好搏命了,四主科兩科班1,其中一科仲100分,數學都升咗幾分, ...

與好友的距離不是那麼離吧!除非,好友成績十分接近級5或之內。以20幾名為B1學生作估算,平均大約每(7至9)名差距嘅就是B1a.or.B1b.or.B1c,這情況下,兩學生Banding"最近"差距將會是好友屬B1b最頭一兩名與你囡囡屬B1c最後一兩名,即都只是B1b成績與B1c成績的差距啫!若想揀間同Band中學嘅話兩人也可以適合呢!努力呀!個人認為,你細女是有潛質的,給她更好的"土壤",我估你都有著相同的諗法的,加上她的成績越來越好就足以証明,4主科已有兩科屬班中第一實在足以証明一切,中文差,個人認為,你對兩位女兒的英文培育十分出色,才令二人的英文能力有得咁上下,正正就是這點我才認為你細女真的有機會可以成功去到"上智",你都知上智好睇英文能力高的學生。

YmOra 發表於 20-12-23 10:47
與好友的距離不是那麼離吧!除非,好友成績十分接近級5或之內。以20幾名為B1學生作估算,平均大約每 ...

佢老死的確係級10內果D,不過呈一大跌,都仲高阿妹一名,呈二勁呀,追到上前10,累計喔!

我就係知阿細乜料,本來自行一間聯中搞掂。點知今年報埋P4⋯⋯唉!煩呀!

little_yolky 發表於 20-12-23 13:20
佢老死的確係級10內果D,不過呈一大跌,都仲高阿妹一名,呈二勁呀,追到上前10,累計喔!

我就係知阿細乜 ...

會否自行一間選大埔沐恩?

little_yolky 發表於 20-12-23 13:20

我就係知阿細乜 ...

真的不用煩,以你的經驗,不會亂陣腳吧!聯中已經係你囡囡最懷情況下"必入"的中學了。努力呀!

tpmon 發表於 20-12-23 13:33
會否自行一間選大埔沐恩?

問咗阿細,佢話唔會

YmOra 發表於 20-12-23 15:06
真的不用煩,以你的經驗,不會亂陣腳吧!聯中已經係你囡囡最懷情況下"必入"的中學了。努力呀! ...

但係,如果有呈三,阿細保持唔到,如果B2,3X個B1尾B2生全部填聯中,21個位抽唔到,如果lucky draw number唔luncky,咁點算!點解無端端今年至要睇P4成績啫
‹ 上一主題|下一主題