用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 有無人考2021入學林大輝?開始收到面試通知未? ...
go

有無人考2021入學林大輝?開始收到面試通知未?  

我最後一日交表,巧緊張,唔知收唔收到面試通知?!😅

回覆樓主:

未收到

回覆 nana11423 的帖子

你係幾時交表?我交嗰日,門口看更叔叔話今日好多人嚟交表,唔知今年係咪人人有得in呢?

回覆樓主:

我10號交表,好似今個星期六in,不過未收到email

打去學校問左,今個星期四、五會 email 通知面試時間

Dakkihoso 發表於 20-12-14 19:59
打去學校問左,今個星期四、五會 email 通知面試時間

Oh⋯⋯thx very much (emoji)(emoji)(emoji)

我哋上年收gmail大約面試前四日開始先有人收到

CM.MUN 發表於 20-12-15 11:00

Thx

CM.MUN 發表於 20-12-15 11:00

你個小朋友有無入到林大輝?

chinyuentung 發表於 20-12-15 21:54
你個小朋友有無入到林大輝?

有,疫情之下,今年讀緊中一

CM.MUN 發表於 20-12-15 21:58
有,疫情之下,今年讀緊中一

可否分享下你同小朋友入左之後,對學校感覺如何?

chinyuentung 發表於 20-12-15 22:02

對我來講,真係冇咩感覺,開學日係網課,返咗果少少時間又停課,又變返網課,但係小女返咗學校之後,好鍾意返學,放學時間經常會見到訓導主任或者負責訓導行為嘅副校長係門口,功課唔算多,但係測默幾多吓,有可能疫情問題學校想追番啲成績,大致上係咁,因為我吔依家都冇機會開到家長會所以我哋新生家長都有好多想了解學校,都冇機會

chinyuentung 發表於 20-12-15 22:02

仲有老師方面我覺得幾好,呢段時間兩個班主任都打咗兩三次電話來,問問小朋友上網課有冇啲咩問題,講講之前係學校小朋友學習方面,啱啱今日班主任一個一個聯絡學生,了解最近網課、生活有冇啲咩問題

CM.MUN 發表於 20-12-15 22:13
對我來講,真係冇咩感覺,開學日係網課,返咗果少少時間又停課,又變返網課,但係小女返咗學校之後,好鍾 ...

唉!明白嘅!不過好彩你女鍾意間學校!
你女有無體藝上嘅特異功能架?定還是用學業成績考入?

CM.MUN 發表於 20-12-15 22:19
仲有老師方面我覺得幾好,呢段時間兩個班主任都打咗兩三次電話來,問問小朋友上網課有冇啲咩問題,講講之 ...

(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

chinyuentung 發表於 20-12-15 22:20
唉!明白嘅!不過好彩你女鍾意間學校!
你女有無體藝上嘅特異功能架?定還是用學業成績考入?
...

我女冇體育,成績一般,係音樂方面入,但係學校真係好多運動勁嘅小朋友

CM.MUN 發表於 20-12-15 22:25
我女冇體育,成績一般,係音樂方面入,但係學校真係好多運動勁嘅小朋友
...

舊年係咪都有in 家長?會一齊in?傾d咩呢?

chinyuentung 發表於 20-12-15 22:50
舊年係咪都有in 家長?會一齊in?傾d咩呢?

第一輪in小朋友(小朋友小組答吓問題),過咗之後直接第二輪in家長同小朋友,同家長只係簡單傾下計,會問吓小朋友普通問題(係第二輪老師問小朋友問題,家長千萬唔好幫佢答),主要睇吓小朋友理解同自己諗法,個個老師問都唔同,所以冇答案比你,我女上年係問佢如果森林大火,你覺得有咩感覺,我女只係簡單答咗擔心小動物冇地方訓,怕小動物會燒傷,會冇晒啲樹

CM.MUN 發表於 20-12-15 23:02
第一輪in小朋友(小朋友小組答吓問題),過咗之後直接第二輪in家長同小朋友,同家長只係簡單傾下計,會問 ...

阿女好有愛心
好多謝你分享

請問林大輝返學係返幾點???