用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 呈二失手....好想喊
樓主: little_kid
go

呈二失手....好想喊 [複製鏈接]

conniecheung 發表於 20-12-14 09:27
咁多年黎,我都知阿女係咩料,其實一心係報B2中學比佢,從來冇諗B1的,所以出嚟結果,我冇唔開心,今次自 ...

我因為大抽獎有聯繫位,聯中B2A,本來十拿九穩,只報自一,點知今年無啦啦要睇P4成績,打亂陣腳,所以要穩間唔睇P4既學校,煩死人!又驚有呈三阿細保唔住成績入唔到聯繫位,好煩好煩好煩!

醒目開學勳章

little_yolky 發表於 20-12-14 09:34
我因為大抽獎有聯繫位,聯中B2A,本來十拿九穩,只報自一,點知今年無啦啦要睇P4成績,打亂陣腳,所以要穩 ...

自二 你唔係有心水咩?照報,勇往直前!
呈三 阿女有你護航嘛,比啲信心佢啦!

醒目開學勳章

回覆樓主:

我哋都有一科跌咗,大拿拿差唔多成十分, 由A變咗B, 我依家都好驚,都唔知會跌幾多名..而且呢次直接影響自行..唉

wincat 發表於 20-12-14 11:12
我哋都有一科跌咗,大拿拿差唔多成十分, 由A變咗B, 我依家都好驚,都唔知會跌幾多名..而且呢次直接影響自行 ...
我女都係呈一失手英文,呈二失手中文寫作。呈二成績出咗來,但要隔半個月先開家長會見老師知banding. 呢半個月真係成個世紀咁長,日日係度諗依次人哋考幾多分、到底會唔會跌落Band2,如果跌落Band2到底要點樣先可以令自己接受到?我真係幾乎晚晚都失眠!老公話我就來癡線咁滯!
好彩最後結果出來情況尚算理想,但呢半個月嘅煎熬真係畢生難忘!

醒目開學勳章

BonnieYT 發表於 20-12-14 11:21
我女都係呈一失手英文,呈二失手中文寫作。呈二成績出咗來,但要隔半個月先開家長會見老師知banding. 呢半 ...

係呀,等嘅時間真係好長,其實我到依家都未知跌幾多,學校都未講,只不過卷就派咗。 不過我預計應該都唔會跌到落band 2, 但係你知其實1a 1B 1c自行嘅學校,其實係有分別 , 張成績表攞出嚟唔好睇。

各位要好好準備呈3數,呈3的數比呈2難,今次部份同學衰呈2原因多是忘記小5學的份數乘除,各位要好好加油💪

little_kid 發表於 20-12-13 08:02
自從用zoom上網課,返半日。小朋友學識打機,日日由朝打到黑,我要返工跟本管唔到咁多,結果呈二成績但無 ...
幫佢報呈分試班,我個仔啲成績即刻好番。

雖然未知呈三有無, 大家繼續加油!

wincat 發表於 20-12-14 11:27
係呀,等嘅時間真係好長,其實我到依家都未知跌幾多,學校都未講,只不過卷就派咗。 不過我預計應該都唔會 ...

自二都plan左係乙一果間,自行唔得就等抽獎
係怕自行唔得但有d好直資收咗,會唸爆頭

‹ 上一主題|下一主題