用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際學校 PN 選擇 - 想之後入IS
樓主: ARYAT
go

[其他] PN 選擇 - 想之後入IS   [複製鏈接]

sipdowy 發表於 20-12-13 22:29
回覆 ARYAT 的帖子

ESF 有 PN, 叫 pre-kindergarten, 不過係灣仔language & learning centre, 好似青衣都 ...

deleted

siuta 發表於 20-12-12 11:35
三年前就係,一條龍之後唔少人in都無得in因為random number 太後

我只回答自己知嘅,馬鞍山ESF K1,絕絕大多數都無買NR,不過多數都係外國/國內護照。今年我無聽過報K1無得in的case

文英妮妮 發表於 20-12-18 02:10
我只回答自己知嘅,馬鞍山ESF K1,絕絕大多數都無買NR,不過多數都係外國/國內護照。今年我無聽過報K1無得 ...

印象中早排係呢到見到有人今年報wks無得in

Sumsumsum123 發表於 20-12-18 02:41
印象中早排係呢到見到有人今年報wks無得in

應該係好特別嘅case,可能係SEN

964000 發表於 20-12-10 17:28
其實讀IS playgroup 和N, 唔止係語境,係個setting, 讀完小朋友一般會相對大膽,鐘意學校和comfortable同老 ...
非常中肯。係個性格都影響埋。入去國際學校,啲小朋友見陌生人會主動搭訕,一論嘴講俾你知weekend 有咩搞。this doesn’t happen in a local kindergarten.
‹ 上一主題|下一主題