用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 報讀「The Kelly Yang Project 」前請三思
go

[英文] 報讀「The Kelly Yang Project 」前請三思 [複製鏈接]

由於疫情關系,二月開始改為網上受課,經過三個月網課,覺得online class 成效不大,及小朋友亦唔鍾意上網上堂,與該公司老闆John Chew 協議暫時不上,直至疫情結束,所以五月開始暫停。
八月時通知 The Kelly Yang project , 希望留十月位並開始面授,結果職員一直沒有回覆。
到疫情好轉希望繼續regular class,The Kelly Yang Project 竟然要求我再重新繳交enrolment deposit($500x2),理由係五~六月冇上regular class,已當我withdraw ,但我從來沒有表示退學,所以不應假定學生退學及在沒有通知家長的情況之下殺取訂金。

0    1    0    1

為什麼要交enrollment deposit?教育局批准嗎?

kelly應該收咗好多500家長報名需要小心

回覆 Choyonyi 的帖子

除了收費有問題,老師教得好嗎?因市面上晤多地方教creative writing

唔上堂停交學費,之後再報,要比enrolment fee/admin fee,呢d其實通利、柏斯琴行都有咁做。不過人地係一兩百元,就唔係咁離譜。

問題係我同Kelly Yang 嘅CEO 已經講好只想上面授,佢亦話希望疫情後我們可以繼續上堂。如果佢要沒收我嘅enrolment deposit,亦應當時解釋我知,唔上online class就會forfeit我的deposit 。

christy2011 發表於 20-12-5 19:40
回覆 Choyonyi 的帖子

除了收費有問題,老師教得好嗎?因市面上晤多地方教creative writing

師資就depends on 個別老師,我兩個小朋友,大囡的老師懶懶閒,改作文要改幾個星期。而細囡的老師就比較著緊,通常一星期就改好。老師流失率亦高!

Choyonyi 發表於 20-12-7 17:35
問題係我同Kelly Yang 嘅CEO 已經講好只想上面授,佢亦話希望疫情後我們可以繼續上堂。如果佢要沒收我嘅enr ...

想知佢哋改作文係只比個overall comment,還是真係會改得多,深入,又改文法之類?
教法成效好嗎?
‹ 上一主題|下一主題