用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 21/22 基督教服務處大坑東幼兒學校
go

21/22 基督教服務處大坑東幼兒學校 [複製鏈接]

囝囝收到N班取錄通知,睇吓呢度有冇同學仔?
   1    0    0    0

今日出result?!
我完全唔知日子.......我連新生簡介日都收唔到email....到interview 個日先知已經過左

學校仲未睇SEND俾佢條片就出通知,睇黎個仔都冇機會了

小黃小黑 發表於 20-12-3 11:21

我囡囡都收到N班取錄通知!同學仔!

你今日收到?有冇家姐哥哥讀緊/讀過?

回覆 mikeliu05 的帖子

27/11個日收到㗎!冇哥哥姐姐丫,佢係第一個。你好丫

回覆 leekwunkit 的帖子

學校應該關閉左已讀功能,我囝條片都見唔到有讀取,唔好灰心丫!

leekwunkit 發表於 20-12-3 16:32
學校仲未睇SEND俾佢條片就出通知,睇黎個仔都冇機會了

我俾佢個 WhatsApp message 都無變藍剔。但照收咗,我諗有睇嘅。

我回覆截止日係11/12,而佢哋話18/12 前會通知。所以我諗如果有人放位,應該仲有機會!

你小朋友係大b定細b?

小黃小黑 發表於 20-12-3 11:21

你係咪會註冊呀?我見其他post 有啲家長有其他offer就會放棄啲次選學校。

我其實都有其他私幼offer(但唔係名幼嗰啲),但真係好鍾意大坑東嘅環境同happy school 氣氛。。。唯一擔心係英文唔夠照。。。但應該點都會註冊先。

你可唔可以分享吓點解會揀大坑東呀!

lourdeschan 發表於 20-12-3 15:16
今日出result?!
我完全唔知日子.......我連新生簡介日都收唔到email....到interview 個日先 ...

咁你有無interview 呀?

mikeliu05 發表於 20-12-3 17:31
我俾佢個 WhatsApp message 都無變藍剔。但照收咗,我諗有睇嘅。

我回覆截止日係11/12,而佢哋話18/12 前 ...
希望吧/.\8月B

小黃小黑 發表於 20-12-3 17:08
回覆 leekwunkit 的帖子

學校應該關閉左已讀功能,我囝條片都見唔到有讀取,唔好灰心丫! ...
嗯~大家加油

mikeliu05 發表於 20-12-3 17:53
你係咪會註冊呀?我見其他post 有啲家長有其他offer就會放棄啲次選學校。

我其實都有其他私幼offer(但唔 ...
其實大坑東係近我娘家,我地雙職冇工人姐姐怕長老湊辛苦所以一定揀全日,而且佢有蒙特,學校又靚,基教口碑都好好。我冇報私校丫,全日太貴。而且N班啫,主要學自理,到時K1再有諗法先睇下轉唔轉啦,我覆左註冊啦。

我今日收到備取生email好想入哩間,吾知有冇機會

我都收到啦,大家可以一齊做同學仔

Lyoko 發表於 20-12-7 14:25
我都收到啦,大家可以一齊做同學仔

恭喜晒!

你哋有冇參觀過學校?我好想阿女有機會親身去感受一下,睇吓佢鍾唔鍾意。問過學校,佢哋都有計劃安排參觀,因為都有好幾個家長打去問,但因為疫情,應該要過咗註冊日,一月底先可以安排到參觀。

受到警告
提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

醒目開學勳章 王國長老

版主通知

全面禁止開立/邀請/宣傳任何親子王國以外之通訊群組

鑑於近期不斷有用戶開立親子王國及教育王國以外之通訊群組,並在版面邀請其他國民加入,過往管理團隊只會在版面作出溫馨提示,但情況一直未有改善,更有不法份子通過站外群組進行宣傳活動及滋擾國民。為保障國民安全及個人資料免被外洩,由即日起,全面禁止開立/邀請/宣傳任何親子王國以外之通訊群組,一經發現,有關帖子將會移除或屏蔽,屢次或嚴重違規者,將可被警告或禁言。

再次提醒各位國民,在參與討論時,請勿隨便透露自己的個人或通訊資料,更應避免在版面公開自己的真實姓名、電郵地址或聯絡電話,以免受到不必要的滋擾。謝謝

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

依家還是司徒校長?

想問知唔知全日制要唔要自己買被鋪午睡?定學校會代訂?
‹ 上一主題|下一主題