用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 培道誇區, 首輪自選有無機會?
樓主: tatababychu
go

培道誇區, 首輪自選有無機會?

YmOra 發表於 21-1-12 11:59
若然認為"丘中"有適合你孩子成長的地方,那自行不防試試,因為若是屬全港B1c成績報丘中係有機會的。努 ...

thanks, 我諗下! 因我兒子衹是讀SSP happy school, 有d驚佢跟唔上,而且老師沒有說是不是全港b1c ,大抽獎會返九龍城。

咪咪cat 發表於 21-1-12 12:03

thanks, 我諗下! 因我兒子衹是讀SSP happy school, 有d驚佢 ...

唔緊要,慢慢諗清楚吧!可以先重溫看看"丘中"簡介會影片先。

參考資料:
https://www.youtube.com/watch?v=TghisnAgX9M&feature=youtu.be

YmOra 發表於 21-1-12 12:07
唔緊要,慢慢諗清楚吧!可以先重溫看看"丘中"簡介會影片先。

參考資料:

thanks

咪咪cat 發表於 21-1-12 12:00
謝謝,我仲心大心細中

只有最後少於一星期做決定。

你算遲在EK發問,特別是自行選B1C校 還是B2A 校!

tpmon 發表於 21-1-12 13:26
只有最後少於一星期做決定。

你算遲在EK發問,特別是自行選B1C校 還是B2A 校!

係呀,但我呢排日日都有上EK

咪咪cat 發表於 21-1-12 14:57
係呀,但我呢排日日都有上EK

仲有時間,揀錯咗仲衰。

咪咪cat 發表於 21-1-12 12:03

thanks, 我諗下! 因我兒子衹是讀SSP happy school, 有d驚佢 ...
我女情況同你差不多, SSP HAPPY SCHOOL , 但大抽獎, 男仔九龍城應該會好D

tatababychu 發表於 21-1-13 10:21
我女情況同你差不多, SSP HAPPY SCHOOL , 但大抽獎, 男仔九龍城應該會好D

我都係見背景差不多所以忍唔住問埋一份 ,不好意思啊   
如果我個係囡我也揀培道,環境靜,校舍靚

咪咪cat 發表於 21-1-13 11:08
我都係見背景差不多所以忍唔住問埋一份 ,不好意思啊   
如果我個係囡我也揀培道,環境靜,校舍靚  ...
我自己覺得陳瑞琪唔錯, 又係英中,聽人講學敕都好有愛!可惜佢係男校

YmOra 發表於 21-1-12 11:41
先恭喜你囡囡找到一所十分適合的好中學。

咁!想問下,你女兒有B1b成績到"培道"讀書, ...
我覺得都唔淺, 係其他中學深......
不過地理算淺, 唔太難, 我女另一老友都入左培道又係同一班, 佢又係自行入的, 即係我女, 佢同學及老友都係B1B生區外, 都係自行入, 3個同一班......................

我地都係鐘意校風好, 唔介意唔申請b1b中學的, 最緊要女喜歡學校, 佢讀書唔係你讀書嘛

YmOra    發表於 21-1-15 09:00

回覆 咪咪cat 的帖子

Same here 😅