用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 通識科作廢,必修科得3科?
樓主: 黃大力
go

通識科作廢,必修科得3科?  

mcl203 發表於 20-11-27 13:20
仲未明你認同啲甚麼東東喎?~~~
鐘意去日本多多聲囉,你唔鐘意?

mcl203 發表於 20-11-27 13:31
睇Budget啦,啲Sales最愛咁講~~~

夏天泰國去游水,冬天日本去滑雪就梗架啦

黃大力 發表於 20-11-27 13:31
鐘意去日本多多聲囉,你唔鐘意?

我無偏好,睇Budget囉~~~

佢哋呢2年都差唔多無返學,減左通識嚟補其他課時我真係超開心,佢哋下年中四要教返晒之前中二、三skip 的課程,現在壓力都細左,有時間讀返自己鍾意的嘢都唔錯。

nillnill 發表於 20-11-27 12:48
羨慕。我仔小五去四川而已。
去睇熊貓、參觀人家小學等。
相信好多小朋友小學以往去北京、南京、成都、西安 ...
我自己之前開會,真係去過遵義,周邊景點其實好好玩,酒店就靚的來又唔貴。同朋友一起特登過去紅軍長征紀念館,的確好多內地學校去參觀。參觀之後,頗有感觸。當年大家全部窮到冇飯食,紅軍去到的地方,當地百姓真係好支持,說明佢哋當時的確係子弟兵,受到人民擁戴。裝備好差,都可以打贏,國民黨真係要好好檢討。

IloveJJ 發表於 20-11-27 16:36
你女勉強合格,我覺得好意外呢,學霸竟然也有弱科

佢唔係學霸,中史,地理都可以波動與高分/勉強合格之間常年低分的係中作

黃大力 發表於 20-11-26 20:04
點定你合唔合格?
唱國歌大聲D有分加,唔肯返大陸實習就扣分.....
唱國歌大聲D有分加,唔肯返大陸實習就扣分....?

我就話唔會咁. 到時睇下你啱定我啱.

IloveJJ 發表於 20-11-27 16:31
咁咪去日本讀大學囉!駛鬼理dse咩!
讀香港資助大學,當然要香港通識合格啦!
第時想做公務員,一 ...

講咩呀,鐘意日本就要去日本讀大字?咁你咁鐘意延安又唔去延安工作?

又同你個仔用錢反你有乜關系呀?