用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 九龍塘官立小學
go

九龍塘官立小學 [複製鏈接]

九龍塘官立小學, 有用家可以分享下嗎? 學術, 升中派位etc.  謝謝.
   5    0    0    0

醒目開學勳章 王國長老

kekeneko 發表於 20-11-23 10:58
九龍塘官立小學, 有用家可以分享下嗎? 學術, 升中派位etc.  謝謝.
想問幾多分入?
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

回覆 miriam 的帖子

20。 好似話有人15都入到, 唔知真定假? 你都抽到呢間?

醒目開學勳章 王國長老

kekeneko 發表於 20-11-24 12:47

20。 好似話有人15都入到, 唔知真定假? 你都抽到呢間?
我囡今年 DSE

我做緊統計啫

2021/22 年度小一自行分配取錄統計資料 (20-11-23 15:50 編輯)

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

understood.  你就甩身啦...我就剛開始....

醒目開學勳章 王國長老

kekeneko 發表於 20-11-24 14:45

understood.  你就甩身啦...我就剛開始....
希望我囡過到呢關啦

kekeneko 發表於 20-11-23 10:58

15分入到?

回覆 lanmuimama 的帖子

聽朋友講,佢嘅朋友小朋友15分入到

15入到

miriam  THX  發表於 20-11-28 20:34

回覆 金毛bear 的帖子

住九龍城區 or 外區?

見間學校校舍都大,應該千禧校舍, 地點幾好,隔離九龍塘站。 不過,係咪宜家官/津都會比以前谷?

kekeneko 發表於 20-11-28 20:07

住九龍城區 or 外區?

九龍城區,不過地區應該唔關事?

你住呢區, 可以大抽獎再博過都得嘛.

kekeneko 發表於 20-11-30 15:52

你住呢區, 可以大抽獎再博過都得嘛.

最心儀個間15分一定無可能,也無謂選太遠,呢間都係搏,我本身waiting list入到已經煩少左

今年升小個個家長都疲於奔命啦.......

1) 請問有冇家長知九官小校車安排好唔好?
2) 會唔會好多地點都唔去(我指唔係山卡拉地方), 單就校車自己上落地點方便?

回覆樓主:

九龍塘官立無公布升中每校人數
按每類別中學B1數目比例計人數
2020年升B1中學人數推算約27%

2020年
類別 數目(B1^) 人數^^ %
官立 4間(1間) 14人 13.3%
資助 37間(10間) 73人 69.5%
直資 13間(4間) 18人 17.2%
總數: 54間(15間) 105人 100%

^ 據hkpapa《全港B1中學名單》
^^小六105人 (男56 女49)

學校報告
https://www.klntong.edu.hk/it-school/php/webcms/public/index.php3?refid=3221&mode=published&lang=zh

2019 至 2020年度 學校報告 (p.3 p.33-34)
https://www.klntong.edu.hk/it-school/php/webcms/files/upload/tinymce//document/1920_school_report_.pdf

回覆 Poyau 的帖子

謝謝你的資訊. 請問知唔知2014年開始轉左校長, 係咪較之前看重學術, 會相對較谷? THANKS.

kekeneko 發表於 21-5-4 11:07
回覆 Poyau 的帖子

謝謝你的資訊. 請問知唔知2014年開始轉左校長, 係咪較之前看重學術, 會相對較谷? THANK ...

不用客氣
唔清楚轉校長改變
以下為九龍塘官立上年升中分享

http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3822074

http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3834108

唔知往年迎新日係7月平日 定 星期六呢?
‹ 上一主題|下一主題