用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 公開考試 Music theory grade 5
樓主: meimei小朋友
go

Music theory grade 5

PAJMama 發表於 20-12-1 09:49
唔係網上報考, 可以看到嗎? 謝謝!

FYI, email 説 「考試成績單正本已於2020年11月30日郵寄給閣下」,可能今日會收到信。

回覆 riddle 的帖子

謝謝! 剛收到,

回覆 riddle 的帖子

想問, 沒有帶passport, 可以用手冊(有相) + 身份証(無相) + 出世紙 報名嗎?  

回覆樓主:

yes, A.  

flower9    發表於 21-2-17 08:56

Yeah, 我阿女都有A, 分數仲好好

flower9    發表於 21-2-17 08:56

PAJMama 發表於 20-12-1 09:49
唔係網上報考, 可以看到嗎? 謝謝!
唔係網上報當然唔得喇,下次都應該要轉網上報,未必經考評局架喇 今日下午應該收到信件喇

anna2009 發表於 20-12-1 15:09
Yeah, 我阿女都有A, 分數仲好好

你個女好叻丫?請問學咗幾耐?

小鼠 發表於 20-12-2 08:49
你個女好叻丫?請問學咗幾耐?

我搵返鋼琴老師教,操左約2個幾月pass paper

Gina11 發表於 20-11-30 16:12
tomlee , parsons。 不過2021年改online, 要學習選擇題形式答,舊既 past paper未必適合太細既學生,因為要 ...

請問今年改online是暫時因疫情轉還是以後都是這樣?選擇題對細個的小朋友應該易D,唯一係剛改形式未有past paper

964000 發表於 21-2-17 04:31
請問今年改online是暫時因疫情轉還是以後都是這樣?選擇題對細個的小朋友應該易D,唯一係剛改形式未有past ...
應該係以後,因為ABRSM 都出左MC既練習。(網上改卷都方便喇,自己收錢又唔使再比中介人- HKEAA賺)佢地有出大量 練習當 past paper 操卷。(即係除 Book 1 - book 5, 另有專for  考試形式的)你去大型琴行睇睇喇,出哂。ABRSM外,我見都有其他出版社出左新形式既練習了

MC只能講 : 唔識都可以亂撞答案,好過乜都答唔出。易唔易,都要明條題目講乜,同點搵答案先有分。
因為有D分析題,只叫你 剔同 X。

Gina11 發表於 21-2-17 13:46
應該係以後,因為ABRSM 都出左MC既練習。(網上改卷都方便喇,自己收錢又唔使再比中介人- HKEAA賺)佢地有 ...

多謝你的資料,原來轉晒真係唔講唔知。