用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 數學學習漫談1—不求甚解的弊端
樓主: eviepa
go

數學學習漫談1—不求甚解的弊端   [複製鏈接]

miriam 發表於 20-11-26 17:16
唔好咁講丫, 我好細膽架
我重細胆,步步為營呀我,見你出現,以為拉人封艇

醒目開學勳章 王國長老

ABC-DAD 發表於 20-11-26 17:24
我重細胆,步步為營呀我,見你出現,以為拉人封艇
咁呢.....我本善良.........
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

miriam 發表於 20-11-26 17:25
咁呢.....我本善良.........
感謝,善有善報,心想事成,身體健康。

醒目開學勳章 王國長老

ABC-DAD 發表於 20-11-26 17:28
感謝,善有善報,心想事成,身體健康。
大家咁話

既然係咁~~~散 場~~~

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

miriam 發表於 20-11-26 17:29
大家咁話

既然係咁~~~散 場~~~
收到

醒目開學勳章 王國長老

ABC-DAD 發表於 20-11-26 17:37
收到
乖~~

ABC-DAD    發表於 20-11-26 17:43

MrBeast 發表於 20-11-26 14:40
咁佢自己數學方法都是正路(因為我自己方法都類似),不過e加競爭咁大,是否足夠就另話 ...

補充一下,自己數學方法是我指自己中學時,至於教小朋友,我的耐心極極極其量只能教三次

回覆 ar_mak 的帖子

你對樓主都好了解

ar_mak 發表於 20-11-26 20:24
如果唔封我都唔執輸作番篇喇。

數學漫談四之一<那夜凌晨!我老友帶埋個仔上門叫我幫佢補習>

呢個好好笑似我以前小學睇個個作者畢華流

醒目開學勳章

ar_mak 發表於 20-11-26 20:24
如果唔封我都唔執輸作番篇喇。

數學漫談四之一<那夜凌晨!我老友帶埋個仔上門叫我幫佢補習>

比起樓主,我更期待你嘅之3同4

醒目開學勳章 王國長老

版主按:本文嚴重離題,現將主題關閉

‹ 上一主題|下一主題