用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 學生簽證
go

[英國] 學生簽證 [複製鏈接]

醒目開學勳章

請教各位JM,上網申請學生簽證,是否先要upload 文件比佢地先?或是到時把所有文件帶上去就可以?想先申請,因有一份文件要下星期才有,已收到cas 了!
   0    0    0    0

剛取tier 4 child student visa. 文件必須於到北角前upload, 如果去到centre才upload, 好似要俾錢. 我囡11月6日到visa centre, 11月16日已通知可以拎回.

醒目開學勳章

happysin 發表於 20-11-19 12:57
剛取tier 4 child student visa. 文件必須於到北角前upload, 如果去到centre才upload, 好似要俾錢. 我囡11 ...
謝謝你,請問是否1個月內要出發?

回覆樓主:

唔係,我囡1月初開學,VISA  由12月尾開始有效可以入境。

醒目開學勳章

happysin 發表於 20-11-19 17:23
唔係,我囡1月初開學,VISA  由12月尾開始有效可以入境。
謝謝你的回覆

LWLM0804 發表於 20-11-19 09:31
請教各位JM,上網申請學生簽證,是否先要upload 文件比佢地先?或是到時把所有文件帶上去就可以?想先申請, ...

一係你自己upload資料先,我就買佢幫手upload資料,要$135,比$先才print到預約信。。。一定要有預約信先可以做visa.
另外比$115掛號將visa寄回家中,如上去取証,是每日規定間:0800-0900(mon to fri)

醒目開學勳章

hennyyoyo 發表於 20-11-21 20:19
一係你自己upload資料先,我就買佢幫手upload資料,要$135,比$先才print到預約信。。。一定要有預約信先 ...
明白,謝謝你!阿仔自己upload,見佢話好似唔洗財證,所以冇upload bank statement, 約左星期一上去,希望一齊順利

回覆 LWLM0804 的帖子

請問順利嗎?不用upload財証。我們也快要辦

醒目開學勳章

阿仔今日上左去打指紋及影相,收了passport,但所有正本文件都沒有看過,又不知道之前upload文件有冇錯溜,他們説如有要補充領事會直接聯絡我們,但要18天工作日,擔心有嘢溜會延誤,感覺好求其

thanks...

醒目開學勳章

kaetsu 發表於 20-11-23 13:57

請問順利嗎?不用upload財証。我們也快要辦
我冇upload 財證

LWLM0804 發表於 20-11-23 13:57
阿仔今日上左去打指紋及影相,收了passport,但所有正本文件都沒有看過,又不知道之前upload文件有冇錯溜, ...

係呀!正本準備的文件都無睇好似幾求其
財務文件今次我有準備,因細女第一次做visa,如果續簽我就唔會比佢地
至於upload文件,如果唔得系統係唔比你過版的。

醒目開學勳章

hennyyoyo 發表於 20-11-24 12:53
係呀!正本準備的文件都無睇好似幾求其  。
財務文件今次我有準備,因細女第一次做visa,如果續簽 ...
都係,唔買IHS係過唔到下一個步驟,佢要我地一次比三年半的費用,連簽證費都要成2萬銀,都好貴
‹ 上一主題|下一主題