用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 初中去邊到買野多
樓主: 細細粒媽咪
go

初中去邊到買野多

回覆樓主:

呀女指明想買d咩類型既心衫, 所以都有諗過一齊去邊度睇, uniqlo 就成日去, gap 就親有折個時去
Debby

王家爸爸 發表於 20-11-19 18:41
中一開始:Uniqlo、Bossini
中三開始:Uniqlo、Aape、:Chocoolate、G2000

Aape, Chocoolate
教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

我囝現在中一
通常買Adidas、Nike 或Uniqolo 既衫,褲多數買Uniqolo ,鞋著asics

回覆樓主:

佢自己鐘意網購SHIEN

捉我出街(我俾錢)就Zara H&M 68 Chocolate Niko and....

gigayan 發表於 20-11-19 22:23

捉我出街(我俾錢)就Zara H&M 68 Chocolate Niko and....
Zara、H&M 我小朋友都有去,感覺價錢比較合理。

王家爸爸 發表於 20-11-19 22:27
Zara、H&M 我小朋友都有去,感覺價錢比較合理。
如果大家都鐘意呢幾間買,會唔會好容易撞衫

王家爸爸    發表於 20-11-20 17:56

gigayan 發表於 20-11-19 22:23

我都經常收到SHIEN廣告email,是否只可以網購?可以送順豐櫃嗎?

回覆樓主:

嘜都係

b3410 發表於 20-11-20 07:51
我都經常收到SHIEN廣告email,是否只可以網購?可以送順豐櫃嗎?

係網購嚟,有點似ZALORA ,除了衫都有精品,感覺比較young d嘅,平時阿女係選順豐送屋企,自己去管理處拎,應該順豐櫃都得。

b3410    發表於 20-11-20 10:09

gigayan 發表於 20-11-20 09:55
係網購嚟,有點似ZALORA ,除了衫都有精品,感覺比較young d嘅,平時阿女係選順豐送屋企,自己去管 ...
D 衫幾靚喎, 價錢唔貴. mark 低先. thanks.
btw, D鬼妹真係好好身材

cafeva 發表於 20-11-20 10:17
D 衫幾靚喎, 價錢唔貴. mark 低先. thanks.
btw, D鬼妹真係好好身材

阿女話自己比較偏愛歐美風(er.....可能佢比較喜歡睇某幾個外國youtuber 嘅片),我試過買d日韓風嘅衫俾佢(比較大路嘅少女裝),佢唔著

回覆樓主:

仲有 ASOS,如果入咗學校嘅email address 和 graduate year,就會有10% student discount 直到畢業......

海之風    發表於 20-11-20 13:02

bobbob 發表於 20-11-19 10:41
我仔都係去呢類連鎖店買衫,不過晨早已經要著大人碼

same same here,都係去呢類連鎖店買衫多。
六年級已經著大人細碼,今年中一就中碼。

阿仔仲係我買,通常著運動衫,polo.買褲最難,佢高但瘦,夠長就褲頭鬆

妹妹頭 發表於 20-11-19 09:44
我女中一開始, 佢已經學識淘寶, 佢話平靚正, TEE 唔駛10蚊, 牛仔褲, 牛仔裙都只係3-40蚊, 有時仲可以慳埋運 ...

我幾個細路都係咁,訂到成屋都係衫

我大仔可能有跳舞,對衣著講究少少,會去A-land或者forever21買,要出旺角或者銅鑼灣。總之一定係韓風

回覆樓主:

可能我女細粒,(初中)覺得連鎖店d衫好多都好大件,唔啱身,前幾日好難得在collect point買到條短裙。

王家爸爸 發表於 20-11-19 18:41
中一開始:Uniqlo、Bossini
中三開始:Uniqlo、Aape、:Chocoolate、G2000

我通常買unqlo黎訓攪,我覺得佢啲衫褲出唔到街咁對我黎講,但舒服既。
但仔仔無揀擇,求求其其咩都著