用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 請教中三英數練習推介
樓主: hihihi
go

請教中三英數練習推介

回覆 S-Kwok 的帖子

Mathematics Exercises for Brilliancy,  Dr P H Wong
我仔用過,  有一次去圖書館見幾個中學生都用這本

KuenMa 發表於 20-11-29 16:01
回覆 S-Kwok 的帖子

Mathematics Exercises for Brilliancy,  Dr P H Wong

呢本淺淺哋當備課幾好。

回覆 YolandaTam 的帖子

我仔話吾見左D書,  累我又買過, 後又找回, 現在有多,  有興趣找我

KuenMa 發表於 20-11-29 16:18
回覆 YolandaTam 的帖子

我仔話吾見左D書,  累我又買過, 後又找回, 現在有多,  有興趣找我 ...

唔駛啦,多謝。我家年輕人已中五啦。

阿囡雖然F.2,不過佢Form 3時都會買呢2本
1.mastering Mathematics Hong Kong joint-Us PressLimited 分A,B
2. Able Students  Original Press(Asia) Ltd 又係分A,B

2本答案都詳細,容易理解

bbc2018 發表於 20-12-1 21:05
阿囡雖然F.2,不過佢Form 3時都會買呢2本
1.mastering Mathematics Hong Kong joint-Us PressLimited 分A, ...
謝謝分享,阿女現在用緊#2嗰本。

Original Press (Asia) Limited  我自己跟d仔數到中三,主要靠學校past paper, HKCEE past papers 和呢本出題,到高中D仔 繼續有用呢套輔助溫習, 解釋和steps 大部分都算清楚