用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 smarties house
go

smarties house  

Anyone can comment about this learning center? Really good for primary hunting? I got a seat.

無咩特別有人咩都唔上都有OFFER
有人上足一個OFFER都無
一定報喜不報憂
有錢咪讀下LOO

個人經驗,有無offer同有幾多offer, 同上邊一間面試班關係不大,有上總比無上好少少,但主要不是面試班

我係用家,呢間完全名不符實,上完等如無上。
之前疫情停課佢又一樣停又遲足足成個月先改Zoom 。
收費又貴,仲要一年分四期。
貴都算,上堂內容有時成1/3堂教zoom manner,要有禮貌,孝順父母。開頭兩個月都覺得幾好,不過之後又係黎黎去去都係嗰d。

回覆樓主:

我自己覺得ok,我小朋友上左一年,都鍾意上堂,有教實體面見同zoom interview 要注意既野,小朋友肯聽老師講。

我之前上過另一間面試班8堂,教既野偏深亦令小朋友無興趣繼續上。所以我覺得都要試,夾得到就ok。

KJBYY 發表於 20-11-17 10:09
我係用家,呢間完全名不符實,上完等如無上。
之前疫情停課佢又一樣停又遲足足成個月先改Zoom 。
收費又貴 ...

Delete

請問有沒有人上Nice? 覺得好嗎?謝謝!

Luikm 發表於 20-11-17 12:29

完全唔建議

Lcscherry 發表於 20-11-17 12:32
完全唔建議

請問點解呢?有邊間面試班較好?(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

Luikm 發表於 20-11-17 12:29
Nice係指Nice and Wise?

回覆 Luikm 的帖子

完全唔建議 . Expensive and useless.

Dybala 發表於 20-11-17 14:37
Nice係指Nice and Wise?

Nice studio, 九龍塘

Luikm 發表於 20-11-17 14:44
Nice studio, 九龍塘
係啦, 即係同一間
我見佢啲notes一味要你認好多字, 佢expect你要同個小朋友溫識哂, 因為mock interview會考果堆嘢; 另外之前zoom mock interview節奏好chur好快, 小朋友跟唔切, 作為家長喺側邊一路睇一路驚, 上完之後會令你覺得更加擔心, 果陣真係驚出到去考小學真係間間都咁深咁快 (不過可能神校真係呢個level同節奏都唔定)

但我target唔係神校, 純粹想小朋友練吓談吐/禮貌同唔怕醜, 所以上完覺得唔太適合, 同埋根據小朋友口供, 佢話大部份interview都冇問得咁深

Smarties house 係一間堅離地的公司,每逢一d較出名的學校可以申請報名,佢就會出一啲video問家長有冇興趣參加,$380-500左右。
例如之前德望我哋參加咗,點知入邊講嘅嘢你全部都可以上網搵到,唔會有special insight, 反而最大問題係佢教壞家長,佢叫家長係sibling 嗰欄就算冇家姐吾緊要,可以寫的相熟嘅德望較乖嘅囡名,跟住後面括住類似good friend, thank you咁去交。需明白傳統學校一定吾受呢套,佢咁做係誤人子弟。

KJBYY 發表於 20-11-17 15:41
Smarties house 係一間堅離地的公司,每逢一d較出名的學校可以申請報名,佢就會出一啲video問家長有冇興趣 ...

隔離post有人話DGJS sister填堂姐,唔同就係上咗尼間面試班?

b3410    發表於 20-11-18 19:56

Lcscherry 發表於 20-11-17 12:32
完全唔建議

請問點解?我報咗。你認為邊間好?

KJBYY 發表於 20-11-17 15:41
Smarties house 係一間堅離地的公司,每逢一d較出名的學校可以申請報名,佢就會出一啲video問家長有冇興趣 ...
吓? 好亂嚟喎

回覆 KJBYY 的帖子

本身好少係度留言,但見到依間野真係忍唔住...幾個C9可能持住d仔女入哂名校..就以為識教。之前疫情拍d video睇到我同我C6懷疑人生, 無端端都可以加段眼球操youtube入 video...完全唔知做乜...呢間野賴神祕就等同去名店買野一樣..留低電話排 waitlist ...sales有貨打返俾你..好似矜貴d咁

回覆 laigillian 的帖子

Hi, i want to check the one you went is it Nice that your kid doesn't like? thank you

mrs.lamlam 發表於 20-11-18 11:39
回覆 laigillian 的帖子

Hi, i want to check the one you went is it Nice that your kid doesn't like?  ...

Wxxx  
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊