用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 Abingdon School
go

[英國] Abingdon School [複製鏈接]

請問有Abingdon School的家長或學生嗎?想知道學校生活如何?我知道此校寄宿比例低,很多家長覺得學生可能因此不能完全體驗英式寄宿生活,周末學校冷清等都可能是缺點。但想知道實際曾經就讀的學生感受如何?喜歡這學校嗎?為什麼?或者有沒有朋友曾經體驗過此校的寄宿生活呢?謝謝。
   0    0    0    0

請問有舊生或舊生家長,或者現讀生家長可以分享吓嗎?真係好想知宿生比例低的情況下,學校處理周末係點?學生真實感受又係點?

Oxford嗰間男校? 我幾個朋友係舊生, 不過佢地都十幾年前畢業.

Melody.in.V 發表於 20-11-18 23:17
Oxford嗰間男校? 我幾個朋友係舊生, 不過佢地都十幾年前畢業.
請問他們喜歡學校嗎?對Abingdon 的寄宿生活有什麼評價、感想嗎?畢業後升學、工作發展好嗎?你又對這校的畢業生印象如何呢?

回覆 aidan08 的帖子

個個都覺得boarding好開心la. 得閒同班friends出city centre, 喺house就打波打機, 英國留學一向似度假
佢哋都係乖男生, 不過去英國讀書你預左多數會飲下酒, 少部分會食煙.

我識的五人入到英國Top 20大學, 一個入Cambridge, 算成績好的私校.

Melody.in.V 發表於 20-11-19 00:35
回覆 aidan08 的帖子

個個都覺得boarding好開心la. 得閒同班friends出city centre, 喺house就打波打機, 英 ...
謝謝你!

Has anyone received year 9 offer for 2022?
‹ 上一主題|下一主題