用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 DBSPD 2nd round interview
樓主: kiaune
go

DBSPD 2nd round interview  

kitkit89 發表於 20-11-21 19:49
阿仔2nd in完話好難以為一定冇,400 揀150 其他全waiting? 有冇reject?

有reject, 不是全部waiting, 而且first round offer( last year Dec 19)聽聞先出120個,留30個再third in後出offer, good luck      

回覆 Nemo_baby 的帖子

除校長外,是一位副校及一位校監。校監係主席!

Nemo_baby 發表於 20-11-22 09:59
請問final round Admission team 除咗校長外,另外仲有咩人?

你意思係三師會審有什麼人嗎?有校長,副校,校監。

雲翩翩 發表於 20-11-23 08:46
有reject, 不是全部waiting, 而且first round offer( last year Dec 19)聽聞先出120個,留30個再third in ...

如果third in, 咁加上拍片今年就in 4次

dickey09 發表於 20-11-23 08:47
回覆 Nemo_baby 的帖子

除校長外,是一位副校及一位校監。校監係主席!

thanks

雲翩翩 發表於 20-11-23 08:47
你意思係三師會審有什麼人嗎?有校長,副校,校監。

thanks

今年堅艱辛,但羊年競爭已經比之前幾年較細,大家加油!

Tang23 發表於 20-11-21 21:33
回覆 kitkit89 的帖子

唔知不過我諗DB好難wait 到?應該只有spcc or 喇沙有機會搶走...個人認為 ...

其實走的通常去 international or overseas, 唔會去呢兩間

唔知面見係咪今日係最後一日呢?

cutiepig 發表於 20-12-17 16:27
唔知面見係咪今日係最後一日呢?

好似下星期都有補考,所以應該未考完呀

shootingstars 發表於 20-12-19 19:06
好似下星期都有補考,所以應該未考完呀

Second in 有補考?

Gracegejia 發表於 20-12-20 00:34
Second in 有補考?

有啲同住/同工作大廈有人確診,需拿-ve證明先可以去考,所以延遲了

雲翩翩 發表於 20-11-23 08:46
有reject, 不是全部waiting, 而且first round offer( last year Dec 19)聽聞先出120個,留30個再third in ...

請問是先出120個offer,再call waiting 3rd in,再出30個?就一共150

還是2nd in 完,再call 部分人3rd in完,先一次過出哂150個offer,然後有部分waiting 和rejected ?

ninisweet 發表於 20-12-25 00:31
請問是先出120個offer,再call waiting 3rd in,再出30個?就一共150

還是2nd in 完,再call 部分人3rd i ...

往年係先出120個offer, 然後再call waiting嘅去third in

那麼有3rd in 的小朋友會有30 個以上?

Kimchi1225 發表於 21-1-2 00:04
那麼有3rd in 的小朋友會有30 個以上?

當然,唔係所有有 3rd in 既小朋友都有 offer

往年係分階段咁見人, 以前有朋友係1月至 6月 3rd in 不等, 可能初頭見一批有啱嘅就offer 未有啱嘅就繼續見

請問是否今星期出offer?

回覆 Himfa 的帖子

Before mid January ~

回覆 laisan225 的帖子

Thank you!

Db 係咪下個星期出offer?