用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 呈分問題
樓主: tttbbbmama
go

呈分問題   [複製鏈接]

tttbbbmama 發表於 20-11-13 08:31

真心求救
攪珠中,同band放在同一個籃,band頭band尾機會均等,運氣佔好重要。點揀校,老師好有經驗給予指引,而你點樣填,校長都會睇過先俾建議你。另外如果乙一丶二唔好彩唔得,打後乙三、四丶五機會不大了。

tttbbbmama 發表於 20-11-11 17:39
係呀 我看到這個又不明白 借位出來 (emoji)咁本第個區又足夠嗎 通常借得都係寶校 我仲停留在小學抽獎 所以 ...
不一定寶校架,九龍城培道都有借俾油尖旺,但得2個位之嘛。

JojoDad 發表於 20-11-14 08:37
攪珠中,同band放在同一個籃,band頭band尾機會均等,運氣佔好重要。點揀校,老師好有經驗給予指引,而你點 ...

冇錯,有些小要靠運氣  

醒目開學勳章

回覆樓主:

其實我想問下直資學校都有1A,1B,1C咁,如果我係一間二線嘅學校頭十名(派band 1大約頭30個咁),咁其實我應該去揾1A定1B定1C嘅直資?

wincat 發表於 20-11-14 19:12
其實我想問下直資學校都有1A,1B,1C咁,如果我係一間二線嘅學校頭十名(派band 1大約頭30個咁),咁其實我應該去 ...

心儀的就去報,一來可以當練習面試,二來試水温。

有offer先考慮讀唔讀。

JojoDad    發表於 20-11-15 21:27
教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

wincat 發表於 20-11-14 19:12
其實我想問下直資學校都有1A,1B,1C咁,如果我係一間二線嘅學校頭十名(派band 1大約頭30個咁),咁其實我應該去 ...

咩都試下;例如 聖士提反、基崇…  
‹ 上一主題|下一主題